1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Значителна облачност ще има над западната половина от страната, над източните райони ще преобладава слънчево време

Значителна облачност ще има над западната половина от страната, над източните райони ще преобладава слънчево време

Максимални температури между 7°- 12°С

Днес, 26 декември над западната половина от страната облачността ще е значителна, но само на отделни места в югозападните райони е възможно да превали слаб дъжд. В Северозападна България и по поречието на река Дунав ще бъде мъгливо. В Тракия и по Черноморието около обяд мъглите ще се разсеят. Над източните райони ще преобладава слънчево време, ще се заоблачи едва към края на деня. Там ще се появи умерен южен вятър. Максимални температури между 7°- 12°С, в местата с трайна мъгла около 0°С. В София около 9°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане е близко до средното за декември - ще се понижава.

Над планините ще има значителна облачност и по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превали слаб сняг. Вятърът ще е силен до бурен от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°С, на 2000 метра - около 0°С.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна към края на деня. Вятърът от югоизток ще се усили до умерен. Максимални температури 9°-12°С. Температурата на морската вода е 7°С, вълнението ще е около 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.