1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. 218 световни премиери на Agritechnica 2023

218 световни премиери на Agritechnica 2023

Раздадоха наградите в конкурса „Трактор на годината“ за 2024-та

218 световни премиери се представят тази година на стартиралото в Хановер изложение за земеделска техника и технологии Agritechnica 2023, което се завърна в пълния си блясък след тригодишно прекъсване.

"Зелена продуктивност" е водещата тема на събитието, в което над 2600 изложители представят последните технически разработки в сектора пред фермери от цял свят.

"Зелена продуктивност" е водещата тема на Agritechnica 2023

Изложбената програма е допълнена от техническа програма с конференции по теми като интелигентно земеделие, автоматизация, свързаност, автономни селскостопански технологии и алтернативни задвижващи системи.

Systems & Components предоставя информация за последните разработки и иновации в областта на компонентите за селскостопанска техника и свързаните с нея сектори. Ключовите теми включват околната среда, безопасността, иновативните технологии за задвижване, мрежите и автоматизацията, както и цифровите услуги като прогнозна поддръжка, 3D печат, киберсигурност, добавена реалност, изкуствен интелект (AI)I и управление на данни.

"Inhouse Farming - Feed & Food Show" е новата платформа на DLG за селскостопанските и хранителните системи на бъдещето. Тясно свързана със селскостопанската практика, платформата предлага техническа информация, перспективи, иновации и бизнес - от "Фуражи до храни".

Награди и церемонии

Наградите за иновации на AGRITECHNICA в международната селскостопанска техника се присъждат в злато и сребро от Комисията за иновации на DLG и отдават почит на продукти, които за първи път се представят на изложение.

Все по-голям брой жени са инициатори и катализатори на устойчивото производство на храни по целия свят и често оформят диалога в областта на селското стопанство като журналисти, блогъри или инфлуенсъри. Наградите Women in Ag отдават почит на този ангажимент и разказват историите на тези вдъхновяващи жени.

В рамките на изложението се проведе церемонията по награждаването в конкурса „Трактор на годината“ за 2024-та. Независимо жури от 25 журналисти от престижни земеделски медии в Европа /включително от България – АГРО ТВ/ присъдиха следните призове в четири категории:

 

„Трактор на годината“ 2024 - CLAAS Xerion 12.650 Terra Trac.

claas

„Най-полезен трактор“ 2024 - MCCORMICK X5.120 P3-Drive

MCCORMICK


„Най-добър специализиран трактор“ 2024 - LANDINI Rex 4-120 GT RoboShift Dynamic

LANDINI Rex

„Най-устойчив трактор“ 2024 - FENDT e 107 V Vario

FENDT

 

Тази година конкурсът „Трактор на годината“ празнува 25 години от основаването си. Международното жури се състои от 25 журналисти от 25 различни страни, които представляват 25 различни медии, включително печатни издания, уебсайтове, телевизии, социални медии и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.