1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. AGCO ще покаже първата прикачна пръскачка Challenger на Агритехника в Хановер

AGCO ще покаже първата прикачна пръскачка Challenger на Агритехника в Хановер

Моделите са два, с капацитет на резервоара 3 300 и 4 400 литра

Challenger, световен бранд на AGCO, разширява продуктовата си гама с пръскачки. Проектирана, тествана и произведена в Европа за европейския пазар, първата прикачна пръскачка на Challenger ще бъде показана на Агритехника през ноември 2015 г.

Първоначално ще бъдат предложени два модела от серията RoGator 300 - RG333 и RG344, с капацитет на резервоара съответно 3 300 и 4 400 литра.

Основавайки се на успеха на RoGator 600, RoGator 300 съвместява две трети от технологията й с тази на самоходна пръскачка. Гъвкавият дизайн на теглича позволява, той да бъде бързо прикачван към всякакви трактори и размери на гумите.

Стандартната RG300 използва хидравлично окачване. Като опция се предлага ВОМ захранване на помпата, достъпно за потребители, които искат теглене на пръскачката RG300 от различни трактори, при които липсва хидравлично окачване или са с по-малка хидравлична мощност. Закрепен към теглича, корпусът се предлага като стандарт към този теглич. Може лесно да се добави на по-късен етап.

Наследено от RoGator 600, единичното лъчево шаси предлага един и същ ъгъл от 35 градуса на завиване на волана, който запазва вътрешния диаметър на завиване от 7.6 метра на пръскачката RG300. Пръскачката може да работи от 1.5 до 2.25 метра.

Позиционирането на стандартния преден резервоар за съхранение на 400 литра чиста вода в предната част на пръскачката добавя повече тежест към задните колела на трактора, за да им позволи да поддържат значително сцепление при изпразване на основната цистерна. Потребителите, които искат още по-чиста вода при допустимото натоварване, могат да зададат опция за задния резервоар за 500 литра чиста вода, което повишава товароподемността за такава вода до 900 литра.

При стандартното изпълнение на RoGator 300 електрическа дюза елиминира нуждата от компресор и води до по-малко натрупване на въздух в маркуча.

Напълно съвместими с ISOBUS, ограничен брой тестови пръскачки RG300 са вече на разположение в полеви условия. По-голяма партида от предварително произведени машини ще бъдат предоставени през следващия сезон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.