1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Agritechnica 2015, от 10 до 14 ноември, с нарастващ брой на заявките за участие

Agritechnica 2015, от 10 до 14 ноември, с нарастващ брой на заявките за участие

Техническата програма включва голям брой международни събития – конгреси, форуми и пресконференции

Повече от 2400 изложители от 49 страни вече са се регистрирали за участие в тазгодишното издание на най-доброто международно търговско изложение за селскостопанска техника и оборудване, Agritechnica 2015 г., което ще предложи нови вълнуващи начинания. Като водеща платформа за иновации, Agritechnica ще изпрати нови положителни импулси за международния селскостопански пазар на машини и оборудване, казва мениджърът на събитието Фрея фон Четриц. „Резултатите от регистрацията до момента са приблизително на същото ниво, като тези за събитието преди две години. Ранните запитвания от изложители и посетители са доказателство за големия интерес към водещото световно изложение Agritechnica“, добавя г-жа фон Четриц. Тя казва също така, че могат да се очакват и пионери в иновациите за отглеждане на различни култури. Сред останалите забележителни иновации на Agritechnica 2015 ще бъдат най-новите модули за „Интелигентното земеделие“ специална секция "Основни култури от цял ​​свят", "Международен дилърски и дистрибуторски център“ и отделен сектор „Кампус и кариери“, който обхваща всички проблеми за работни места, обучение, образование и кариера.

Разширява се международното участие

Международното участие в Agritechnica продължава да се разширява и в момента достига 54 на сто. Най-многобройните изложители сред 1280 международни компании, регистрирани до момента, идват от Италия (344 фирми), следвана от Холандия (112), Турция (92), Франция (91), Австрия (65), Полша (61), Китай (50), САЩ (46), Испания (42), Дания (41), Обединеното кралство (40), Финландия (38) и Канада (36).

Основният организатор - DLG, смята, че широкото международно участие е ясен знак за по-нататъшното нарастване на глобалното присъствие на фирмите и агробизнеса и техните взаимни връзки по целия свят. Организаторите са на мнение, че фирмите се стремят да използват платформата на Agritechnica, за да навлязат на нови пазари.

Форум за глобални иновации

Другите причини за големия интерес от страна на изложителите са свързани с лидерската позиция на събитието като място за срещи в индустрията за селскостопанска техника и оборудване, привличане на фермери, предприемачи, дилъри и търговци от цял ​​свят. Преди две години, например, около 450 000 посетители - включително 107 000 чуждестранни, дойдоха на Agritechnica за събиране на информация. Големият интерес се дължи и на стремежа да се разгледат иновациите в света, тъй като изложението е витрина на нововъведенията за производителите. Те могат да сравнят своите иновационни решения с показаното на Agritechnica и могат да представят новите си продукти на световния пазар.

Освен това, Хановер е отлично място, което предлага най-големите изложбени площи в света с оптимални условия както за участниците, така и за посетителите. В допълнение, техническата програма е на най-високо ниво и включва голям брой международни събития – конгреси, форуми и пресконференции. Agritechnica се смята за най-важният форум за селскостопанския сектор, където се очертават технологичните тенденции, дискутират се всички ключови въпроси, свързани с бъдещето на земеделието и селскостопанския инженеринг.

Сред нововъведенията през тази година са: Нов модул за "Интелигентно земеделие“

Едни от най-важните предпоставки за интереса на производителите е възможността да се запознаят с някои от най-важните производствени фактори - качеството на почвите, доставката на хранителни вещества, наличието на вода, добиви и т.н. – и да установят най-подходящата култура за тези условия. Широкият тематичен диапазон на „Интелигентното земеделие“ предлага дигитални решения, които бързо посочват и тълкуват събраните данни.
Как може земеделските производители да намерят правилното решение, което ще оптимизира тяхната система за индивидуално управление измежду богатството от налични възможности? Отговорите на този въпрос са в основата на специалния модул на Agritechnica: „Дигитално отглеждане на култури: декодиране на вашия сайт – предложение за вашите добиви". Производителите ще представят най-подходящите технологии и системи в уникална информационна платформа, която ще позволи на посетителите да сравнят системите и офертите на едно място.

Ново: "Основни култури от цял ​​свят"

Ориз, соя, захарна тръстика, памук и др. култури покриват милиони хектари земя в света, но добивите от тях трябва да бъдат увеличени, за да се посрещне нарастващото търсене на храни, фуражи и възобновяеми суровини. Земеделските производители, консултантите и политиците са хората, които търсят най-новите технически решения, стратегии и практически опит. Новият модул на Agritechnica "Основни култури от цял ​​свят" ще предостави отлична възможност за обмен на мнения и опит между изложителите и вземащите решения от много страни.

Ново: "Международен дилърски център и център за услуги "

DLG, германската дилърска асоциация LandBauTechnik-Bundesverband и Асоциацията на европейските дилъри на машини CLIMMAR работят заедно, за да се създаде новаторския "Международен дилърски център и център за услуги" на Agritechnica 2015. Специализирани фирми за услуги от сегментите на финансирането, застраховането, логистиката, платформи за използвани машини, спедитори, митническа обработка, услуги за наемане на персонал и т.н. ще бъдат представени в интегриран център за услуги, който представлява отлична платформа за установяване на контакти с целия свят, например за купувачите, заинтересовани от употребявани машини. Нов аспект през 2015 г. ще бъдат ежедневните разговори на живо, например по въпроси, свързани със застраховките на машини или митнически формалности при износ на употребявани машини и оборудване.

Специален модул " Workshop LIVE /Работилница живот"

В сътрудничество с германската техническа дилърска асоциация LandBauTechnik-Bundesverband, Agritechnica 2015 ще включи и ново издание на модула "Workshop LIVE" с практически демонстрации на поддръжка и работа на най-новите машини и оборудване. Те ще бъдат придружени от експертен коментар, който ще илюстрира изискванията към различните нива на квалификация (чирак, сервизен техник и майстор) за работа със селскостопански и строителни машини. Широк набор от информация за земеделските професии ще бъде предоставен от обучителните фирми.

Нов модул: “Campus & Career” /Кампус и Кариера/: обучение - работа – наука

С рамките на новата секция на Agritechnica 2015 – иновативната “Campus & Career”, DLG организира отделен сектор за кариери в палати 33 и 35. Той ще предложи на търсещите работа и на младите хора централизирана информация за професионална ориентация в земеделската техника и селскостопанския сектор.

“Campus & Career“ покрива всички аспекти на професиите и работните места, по-нататъшно образование и обучение, кариери, както и научни изследвания. Наред с щандовете на изложителите за подбор на персонал, ще се проведат и вече утвърдени мероприятия, като например „Ден на младите фермери“, „Campus“ и DLG кариери и консултации за работа. Дневният ред на модула с неговата сцена, червен диван и обособени зони допълва всичко това с широка и завладяваща програма, предназначена не само за начинаещите в сектора на селскостопанската техника. Изложителите ще имат възможност да провеждат интервюта с кандидати за работа в специални зали.

"Системи и компоненти“

Поради големия интерес Agritechnica отново предоставя своята международна платформа за представяне на системи, модули, компоненти и принадлежности за селскостопанска техника, оборудване и свързаните с тях индустрии чрез модула "Systems & Components". Това дава възможност на посетителите да се запознаят с най-новите достижения в областта на моторите и двигателите, хидравлика, оси и задвижващи технологии, кабини, електроника, подмяна на износващи се части, както и съответния софтуер. В същото време, платформата предоставя разнообразни възможности за диалог между експерти, дискусии за сътрудничество и установяване на бизнес контакти.

Форум за бъдещето в аграрния сектор – Международна програма на най-високо ниво

Със своята техническа програма най-високо ниво, включваща широк спектър от at-074_1_350международни събития, включително конгреси, семинари и форуми, Agritechnica се смята за най-важния форум за бъдещето в селскостопанския сектор. Това е мястото, където се очертават най-новите технологични тенденции и се адресират всички ключови проблеми за бъдещето на селското стопанство и селскостопанската техника. През тази година се очаква да бъдат засегнати няколко нови области. Така например на международния конгрес "LAND:TECHNIK - AgEng 2015“, организиран от форума за знания VDI Wissensforum ще бъдат представени и обсъдени настоящите тенденции в земеделската техника и оборудване, както и най-новите резултати от изследванията в тази област. Конгресът ще се проведе на 6 и 7 ноември.
След успешния старт преди две години, международната серия от събития "Ag Machinery International - достъп до развиващите се пазари" отново ще бъде във фокуса на внимание за много посетители. На различни дни от изложението вниманието ще бъде насочено към Етиопия, Казахстан, Кения, Полша, Румъния, Русия, Украйна, Танзания и Беларус. Ще бъде представен пазарният потенциал на тези страни, достъпът до техните пазари, рамките за финансиране и изискванията към технологиите.

Събитието "Systems & Components" за пазарите на компоненти с фокус върху страните от BRIC - Бразилия, Русия, Индия и Китай - също ще стартира през тази година. В допълнение, „Европейските млади земеделски стопани“ и „Денят на студента“, организирани от Young DLG, заедно с национални и международни партньори на Agritechnica 2015 също ще привлекат вниманието. 

Богатата международна програма ще се предлага в различни изложбени зали със специални форуми на немски език със симултанен превод на английски и руски език. Представители от областта на науката, консултантската дейност, промишлеността и практическото земеделие всеки ден ще представят актуалните тенденции в индустрията в пет различни форума.

Ново: Приемна за международни посетители в павилионите на световното изложение

Ново "Фоайе за международните посетители" ще бъде предоставено на централно място за среща на посетители от всички краища на света в Палата 32 под голям дървен покрив (южно от Палата 26), непосредствено до големия информационен щанд на DLG. Там посетителите от страната и чужбина могат да се срещнат със своите бизнес партньори, да проведат дискусии и да планират своята обиколка на изложението. Безплатни интернет връзки ще бъдат на разположение, така че посетителите да могат да проверяват електронната си поща и да се свържат със своите фирми и бизнес партньори от цял ​​свят.

Многоезични информационни услуги в интернет

DLG е създала специална, многоезична информационна услуга в интернет, така че всички заинтересовани да могат да получат бърза и изчерпателна информация за Agritechnica 2015. В момента интернет страниците на Agritechnica съдържат информация за изложителите, услуги, свързани с пътуването, иновации (от края на септември/началото на октомври) и Международната техническа програма. За да се помогне при планиране на посещенията и за ориентация в изложението, указания с маршрутите в изложбените зали ще бъдат на разположение от септември.

Уеб адресът е: www.agritechnica.com .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.