1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. АГРОТЕХ: Силната делова част прави АГРА 2023 широко предпочитана за множество бизнеси в земеделския сектор

АГРОТЕХ: Силната делова част прави АГРА 2023 широко предпочитана за множество бизнеси в земеделския сектор

АГРА 2023 е задължително събитие за всеки, който се занимава със селскостопанската дейност

Международното земеделско изложение АГРА 2023 ще събере специалисти от България и света за обмен на идеи и опит между 21-ви и 25-ти февруари в Международен панаир Пловдив. Очаква се тазгодишното издание на АГРА 2023 да надхвърли досегашните си граници, като продължи да се развива и да привлича още по-голям брой изложители и посетители.

Без съмнение заслуги за това имат и съорганизаторите от Асоциацията на производителите и вносителите на земеделска техника и технологии в България АГРОТЕХ, които непрестанно работят в посока създаване на обединен бранш и защита на интересите на търговците в него.

С над 600 изложители АГРА 2023 ще покаже най-новите иновации и промени в земеделския бранш. България отбелязва значителен напредък в разработването на иновативни решения за земеделския сектор. През последните години стотици малки, средни и големи предприятия инвестират в прецизно земеделие, дигитализация и автоматизация, за да постигнат до подобрена ефективност и по-висока производителна мощ.

Много иновативни решения ще бъдат представени пред широка аудитория в рамките на петте изложбени дни. Една от най-значимите иновации в българското земеделие е използването на дронове за наблюдение и анализ на посевите. Тази технология позволява на фермерите да събират данни за влажността на почвата, здравето на растенията и добивите, което им позволява да вземат информирани решения относно прилагането на торове и пестициди. Друго вълнуващо развитие е внедряването на интелигентни напоителни системи, които използват сензори и алгоритми за оптимизиране на използването на вода в селското стопанство.

АГРА 2023 е задължително събитие за всеки, който се занимава със селскостопанската дейност, предоставяйки уникална възможност за общуване, обучение и запознаване с най-новите постижения в сектора. Освен деловата програма, тази година по време на АГРА 2023 за първи път ще се състои и Street Food Fest, където посетителите ще могат да се насладят на вкусни и оригинални рецепти приготвени с пресни български продукти, заедно с изпълнения на живо на едни от най-талантливите български артисти.

По всичко личи, че АГРА 2023 обещава да бъде вълнуващо и информативно събитие, което ще събере експерти от селскостопанския бранш, за да покажат най-новите иновации и разработки в сектора. Със своя богата и разнообразна програма, изложението със сигурност ще се превърне в ценно изживяване за всички, които присъстват на него.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.