1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Асоциацията на производителите на земеделска техника в Германия даде висока оценка на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА)

Асоциацията на производителите на земеделска техника в Германия даде висока оценка на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА)

Стартира сътрудничество между двете организации

На 22.07.2010 г. във Франкфурт беше сключено споразумение за сътрудничество между БАТА и VDMA - Асоциацията на производителите на земеделска техника в Германия, основана преди 120 години и обединяваща най-утвърдените компании в бранша.

Идеята за сътрудничество между двете асоциации се зароди по време на „БАТА Агро 2010”, когато председателят на БАТА Христофор Бунарджиев осъществи среща с представители на VDMA – председателя и секретаря на Работната група за Централна и Източна Европа.

Сътрудничеството между двете асоциации реално стартира на „БАТА Агро 2010”, но беше официализирано в рамките на посещението на г-н Бунарджиев в централния офис на VDMA във Франкфурт на 22 и 23 юли 2010 г.
 
Председателят на БАТА Христофор Бунарджиев проведе срещи с г-н Бернд Шерер – директор на VDMA, с представители на статистическия и техническия отдел на Асоциацията, на които мисията на БАТА и концепцията на „БАТА Агро” бяха детайлно представени. 

На проведените разговори се очертаха насоките, в които двете асоциации ще си сътрудничат – обмяна на информация, опит и добри практики.

Двете страни се споразумяха за сътрудничество в дейността си за създаване на благоприятни условия за развитие на производството и търговията с агротехника в Европа, в съответствие с принципите на професионализъм и лоялна конкуренция, за поддържане на висок стандарт за качество и в услуга на земеделските производители и агросектора като цяло.

Директора на VDMA оцени високо дейността на Българската асоциация на търговците на агротехника, която въпреки кратката си история бележи напредък в осъществяване на конструктивен диалог между производителите на агротехника в Европа, техните представители в България и законодателните органи на национално ниво.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.