1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Автоматична настройка на торачките SULKY чрез GPS за дясно/ляво дозиране

Автоматична настройка на торачките SULKY чрез GPS за дясно/ляво дозиране

С награда за иновации от SIMA 2015

До този момент автоматичното дозиране, извършвано по карта, осигуряваше еднаква честота на разпръскване по цялата ширина. Оборудваните с ISOBUS тороразпръсквачки SULKY X40 и X50 вече предлагат автоматично и независимо дозиране в дясна/лява страна. Недостатъчното и свръхдозирането при разпръскване са намалени в преходните зони – зоните, в които препоръчаната доза се променя. Разходите за препарати се оптимизират, също и добивите са по-равномерни.

Технология ISOBUS

Тороразпръсквачката с дясно/ляво модулиране може да работи с два универсални терминала ISOBUS: или с новия Универсален Терминал от SULKY или с Green Star John Deere 2630 дисплей. Чрез ISOBUS протокол информационният модул на тороразпръсквачката (ECU) изпраща 12-те секции на шаблона за зоните на разпръскване към контролера на ISOBUS конзолата във вид на файл ISOXML. Този файл съдържа задание за левия модул /дозатор/ към секции 1-6 и за дясното дозиращо устройство към секции от 7 до 12. Очаква се ECU да изпрати този тип файл. Контролерът на универсалния терминал е разработен така че да може да получава, чете и изпраща целеви дози за двете модулиращи устройства в две виртуални позиции на GPS антената.

Автоматичното ляво/дясно дозиране е лесно за използване от фермера, тъй като работи със стандартни карти за управление. Това е още една стъпка към прецизното земеделие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.