1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. БАТА АГРО с второ издание през месец май

БАТА АГРО с второ издание през месец май

Изложението се радва на засилен интерес от страна на фирмите за внос и търговия на земеделска техника

БАТА Агро e специализирано международно селскостопанско изложение, организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника и е най-мащабното за страната. Провежда се под мотото „на полето и за полето“ ежегодно през месец май в Стара Загора на повече от 20 000 кв. метра изложбена площ с участието на повече от 100 фирми.

Изложението е уникално за страната ни, с тест драйв и демонстрации на техниката в работен режим. Форумът е съпътстван от делова програма, фокусирана върху актуалната проблематика в земеделския сектор и е  оценен като изключително адекватен и отговарящ на потребностите на земеделските производители. Някои машини като концепции имат първата си европейска премиера точно тук, на БАТА Агро, а общото усещане от посещението е, че на изложението се излагат машини, които ще променят  българското земеделие. Такава е мисията на  БАТА Агро - бъдещото технологично превъоръжаване и създаване на модерно и конкурентоспособно българско земеделие. В това понятие организаторите включват не само доставка и сервиз на селскостопански машини и агрегати, а и комплексен трансфер на новости и технологии.

 „БАТА АГРО” 2011  ще се проведе от 10 до 14 май и се радва на засилен интерес от страна на фирмите за внос и търговия на земеделска техника, резервни части и др. До момента броят на подадените заявки за участие в тазгодишното изложение значително надвишава броя на заявките през 2010 година.

Съпътстващата програма e фокусирана върху актуалните проблеми в сектор земеделие в България, както и върху въпросите, които представляват интерес за клиентите – земеделските производители.

Предвижда се провеждането на кръгла маса с участието на представители на най-голямата немска организация на производители на земеделска техника VDMA, с която БАТА успешно партнира. На форума ще бъдат поканени представители на МЗХ и Държавен фонд "Земеделие", като целта е да разискват проблемите по прилагането на Програмата за развитие на селските райони и тяхното преодоляване.

Тъй като само за 5 дни изложението привлича земеделски производители от цялата страна, в него този път ще участват много фирми, предлагащи семена, препарати за растителна защита и посадъчен материал.

Повишен интерес се наблюдава и от страна на банковите институции, които предлагат гъвкави лизингови схеми в услуга на земеделските производители. Заявки за участие са направили и вносителите и търговците на леки автомобили.

В услуга на земеделските производители, които ще посетят изложението, теренът за демонстрации ще бъде разширен, така че да се наблюдава земеделската техника в работен режим при най-добри условия. Организаторите влагат усилия и в още по-добра организация на терена, обособени места за почивка, повече хранителни зони и увеличаване на местата за паркиране.

Още с първото си издание през 2010 г. БАТА Агро се доказа като печеливш модел и спечели доверието на стопаните и инвеститорите в сектора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.