1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Безпрецедентен успех за Laverda в Деня на отворените врати във фабриката за комбайни в Бреганце

Безпрецедентен успех за Laverda в Деня на отворените врати във фабриката за комбайни в Бреганце

4500 души имаха възможността да посетят и разгледат високотехнологичното производство

Наскоро бе проведен Ден на отворените врати във фабриката за комбайни в Бреганце, която е сред важните индустриални производства в италианската провинция Виченца. Мероприятието бе част от тържествата по случай 140-годишния юбилей на Laverda. На събитието присъстваха кмета на Бреганце Силвио Коволо и Съветника по индустриално развитие Иван Дала Вале, а 4500 души имаха възможността да посетят и разгледат високотехнологичното производство.

"Знаем, че нашата компания е притегателна за хората по принцип, но не очаквахме толкова много посетители за един ден!", каза Франческо Куаранта – шеф на подразделение Комбайни в AGCO за Европа и управителен директор на Laverda S.p.A. "Празнуването на 140-годишния юбилей определено допринесе за успеха на Деня на отворените врати и сме щастливи, че споделихме този важен момент с толкова много хора от региона."

За да отбележи годишнината, историческият архив „Pietro Laverda” пусна в печат ново издание на книгата „Селскостопанските машини на Laverda” на Пиерджорджо Лаверда с разширено историческо и техническо съдържание.

През 1873 г. Пиетро Лаверда основал работилница, която скоро се превърнала в индустриална компания и станала лидер в сектора след 1930 г. От тази фабрика са излезли машини, маркирали историята на селскостопанската механизация и превърнали Laverda  в известна марка в Италия и по света.

      __448

Първият италиански самоходен комбайн Laverda M 60 е пуснат в производство в 1956 г., а първият самонивелиращ се комбайн M 100 AL за типичните хълмисти терени в Италия датира от 1970 г.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.