Безпрецедентен успех за Laverda в Деня на отворените врати във фабриката за комбайни в Бреганце

4500 души имаха възможността да посетят и разгледат високотехнологичното производство

Наскоро бе проведен Ден на отворените врати във фабриката за комбайни в Бреганце, която е сред важните индустриални производства в италианската провинция Виченца. Мероприятието бе част от тържествата по случай 140-годишния юбилей на Laverda. На събитието присъстваха кмета на Бреганце Силвио Коволо и Съветника по индустриално развитие Иван Дала Вале, а 4500 души имаха възможността да посетят и разгледат високотехнологичното производство.

"Знаем, че нашата компания е притегателна за хората по принцип, но не очаквахме толкова много посетители за един ден!", каза Франческо Куаранта – шеф на подразделение Комбайни в AGCO за Европа и управителен директор на Laverda S.p.A. "Празнуването на 140-годишния юбилей определено допринесе за успеха на Деня на отворените врати и сме щастливи, че споделихме този важен момент с толкова много хора от региона."

За да отбележи годишнината, историческият архив „Pietro Laverda” пусна в печат ново издание на книгата „Селскостопанските машини на Laverda” на Пиерджорджо Лаверда с разширено историческо и техническо съдържание.

През 1873 г. Пиетро Лаверда основал работилница, която скоро се превърнала в индустриална компания и станала лидер в сектора след 1930 г. От тази фабрика са излезли машини, маркирали историята на селскостопанската механизация и превърнали Laverda  в известна марка в Италия и по света.

      __448

Първият италиански самоходен комбайн Laverda M 60 е пуснат в производство в 1956 г., а първият самонивелиращ се комбайн M 100 AL за типичните хълмисти терени в Италия датира от 1970 г.

Оттогава насам Laverda продължава да произвежда висококачествени продукти и привлича интереса на един от големите играчи в световен мащаб – корпорацията AGCO, която придобива историческия бранд и компанията през март 2011 г., след което премества цялото си производство на комбайни за Европа, Африка и Средния Изток в завода в Бреганце.  В този истински център за високи постижения сега AGCO произвежда зърнокомбайни с марките Laverda, Fendt, Massey Ferguson и Challenger.

Наскоро в интервю директорът Ф. Куаранта заяви: „Тук заварих хора, които вярват и са свързани с бранда Laverda. Това е компания, която има високи постижения в продуктите си, но също така и в хората, работещи в нея.”

През 2012 г. са продадени 1200 комбайна. Благодарение на последните инвестиции се очаква след 4-5 години производството да достигне 2500 броя годишно. До края на 2013 г. ще бъде открит нов цех за боядисване, оборудван с най-модерните технологии, който ще спомогне за увеличаване на производствения капацитет и за още по-високото крайно качество на продукта.

В натоварените сезони в производството работят над 600 души. Фабриката се простира върху 25 ха с централна производствена част, футуристичен Посетителски център, който отвори врати в началото на т.г., и множество административни сгради, в които се помещават Сервизния отдел, Резервни части и Логистика.

Честването на юбилея ще продължи и през юни, когато групи клиенти, журналисти и дилъри от Европа ще открият жътвената кампания и ще посетят полевите демонстрации на Laverda в хълмистия район около Перуджа.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.