1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Биометанът – с важна роля за устойчивото бъдеще на селското стопанство

Биометанът – с важна роля за устойчивото бъдеще на селското стопанство

На Expo Milano 2015 г. New Holland представя трактор с метаново захранване

New Holland има дълга история в изследването и насърчаването на използването на селскостопанската механизация за устойчивото бъдеще на селското стопанство чрез прецизно земеделие, устройства, поддържащи консервационното земеделие, обучение в устойчиви земеделски практики и алтернативни източници на енергия. През тази година търговската марка отправя своето послание за устойчивост към нови аудитории на Expo Milano 2015 г., като показва напредъка в развитието на прототипа на своя трактор, задвижван с метан, подчертава и ангажимента си за принос в изхранване на нарастващото население в света.

„След стартирането на нашата стратегия Clean Energy Leader през 2006 г. ние сме много активни в популяризирането на нашите виждания за устойчиво земеделие, коментира Карло Ламбро, президент на търговската марка New Holland Agriculture. – Нашето присъствие на Expo Milano 2015 ни дава възможност да се възползваме от перфектна платформа за достигане до изключително широка аудитория с визията за това, как можем да допринесем за едно бъдеще, в което производството на висококачествена храна, чиста енергия и рентабилност са част от нов благоприятен цикъл, както е посочено в нашата концепция Energy Independent Farm.“

С повече от 100 000 посетители за малко повече от месец след откриването на Expo Milano, посланието на New Holland за устойчивост достига до разнообразна публика от всички възрасти от целия свят, както и до много търговци и клиенти, идващи от цяла Европа. Бъдещите поколения също научават нови неща за селското стопанство, както и за значението на механизацията във веригата на производството на храни, тъй като много ученици посещават павилиона за „Устойчива Ферма“. 

Сред принципите за устойчиво селско стопанство, представени в Павилиона, е необходимостта от запазване на качеството на почвата и хранителните вещества. New Holland е поканил водещия производител на селскостопански гуми и дългосрочен партньор Michelin за сътрудничество при представянето на практики, които намаляват до минимум отрицателните последици от уплътняването на почвата и посевите. Michelin е доставил всички гуми, монтирани на машините на New Holland, показани в Павилиона „Устойчива Ферма“: тракторите от серията T6 на основата на метан и T7.270, комбайна CR 9.90 и гроздокомбайна Braud 9060L.

Новото поколение алтернативни енергийни източници е в центъра на концепцията на New Holland за енергийно независима ферма, чийто пилотен проект се изпълнява във фермата La Bellotta и е представен на Expo Milano 2015 г. Целта е фермата да генерира енергията, от която се нуждае от култури, отглеждани в стопанството, за да управлява всички свои операции и селскостопанско оборудване. New Holland е постигнала напредък в разработването на трактора си с метанова мощност и първият прототип е показан на покрива на Павилиона „Устойчива ферма“. 

Прототипът второ поколение е базиран на стандартния трактор New Holland T6.175 и разполага със 175 к.с. (129kW) разработен от FPT Industrial двигател Nef 6, който осигурява 740nm въртящ момент. Деветте газови цилиндъра имат общ капацитет от 300 литра (петдесет и два килограма) сгъстен метан, достатъчни за всички нормални операции на трактора за около половин ден. Второто поколение трактор с метанова мощност може да осигури икономии на гориво от 20% до 40%. По отношение на екологичните показатели, той има 80% по-ниски замърсяващи емисии от стандартния дизелов трактор и е в състояние да отговори на бъдещите цели за емисии на парникови газове, които предвиждат намаляване с 20% до 2020 г. в цяла Европа.

Със своя обхват, Expo Milano 2015 със сигурност ще направи много за повишаване на осведомеността на широката общественост за предизвикателствата, с които се сблъсква световното земеделие. Важно наследство от Expo ще бъде Хартата от Милано, акт на ангажираност, подписана от граждани, институции и сдружения, за да се осигури здравословна, безопасна и питателна храна за всички. Както марката CNH Industrial, така и New Holland се задължава да изпълни своя ангажимент, като Карло Ламбро ще подпише Хартата от Милано от името на групата. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.