1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Blue CabTM 4 на New Holland спечели наградата за технически иновации на EIMA International 2016

Blue CabTM 4 на New Holland спечели наградата за технически иновации на EIMA International 2016

Най-модерната кабина в индустрията е оборудвана с революционна система за филтриране

Кабината Blue CabTM 4 спечели наградата за технически иновации на престижното изложение EIMA International 2016, което предстои да се проведе в Болоня от 9-ти до 13-ти ноември. Иновацията е разработка на NEW HOLLAND и с нея са оборудвани предлаганите от Интерагри България специализирани трактори T4 F/N/V и революционните гроздокомбайни Braud.

"В NEW HOLLAND знаем, че лозята са важна инвестиция, която трябва да се управлява с максимална грижа. Ние сме единствената компания, която предлага такава широка гама от високо специализирани машини, предназначени за специфичните особености на различните сортове грозде, както и за земеделски производители, които работят в ниски или тесни редове, или при трудни условия, като хълмисти и планински терени.", коментира Масимилиано Триподи, маркетинг директор на EMEA за NEW HOLLAND Agriculture. „Съвременните проекти и изследвания са фокусирани върху развитието на технологии, които да улеснят работата в лозята и овощните градини, като същевременно повишават производителността и безопасността. Те са в основата на работата на нашите инженери, в NEW HOLLAND. Кабината Blue Cab 4 е най-доброто решение за по-лека и безопасна работа на операторите".

Кабина проектирана за оптимална безопасност и комфорт на оператора

Blue Cab ™ 4 е иновативна кабина, проектирана за осигуряване на пълна безопасност и подобряване на качеството на въздуха за оператора. Тя има две нива на филтрация, съчетани в единна система: филтри категория 2 и категория 4 в система със затворен кръг с вътрешно налягане. При гроздокомбайните тази интелигентна система започва с филтрация категория 4 в автоматичен режим, като се активира в момента на включване на пръскачката. Blue Cab 4 предлага и други уникални характеристики, като например патентован автоматичен клапан за въздушно филтриране, който пречиства въздуха в кабината и стартира филтрация категория 4, както и революционна система за управление на филтъра, която следи интервалите за поддръжка.

Кабината Blue Cab 4 предлага ниво на защита на оператора, което надхвърля изискванията на стандартите EN15695-1 и -2 и то не само с лабораторни условия. Екипът на NEW HOLLAND е тествал ефективността и продължителността на работа на системата за филтриране директно на полето.

Иновацията Blue Cab 4 е тествана както на специализираните трактори NNNEW HOLLAND T4 F/N/V), така и на гроздокомбайните Braud над 300 мото часа, в режим на пръскане, с повече от 25 активни вещества при различни работни условия.

В допълнение, за да се гарантира оптимално ниво на комфорт за оператора, Blue Cab 4 разполага с интегрирана система за климатизация със собствен вентилатор, която обезпечава рециркулацията на въздуха вътре в кабината.

Кабината Blue Cab 4 е стандартно оборудване за новите трактори T4 F/N/V, чийто най-нови модели ще бъдат представени за първи път на специализираното изложение EIMA International в Болония. Кабината е налична и за гроздокомбайните Braud от 2015 г. През изминалата година Blue Cab 4 печели и първият си златен медал, от престижното изложение SITEVI във Франция. Това, с което Blue Cab 4 печели съдийските комисии в цяла Европа са разширените ѝ функции за безопасност, ненадминати в сегмента.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.