1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Борислав Петков, земеделец: При мен тази сеялка възвърна вложените в нея средства още на втората година

Борислав Петков, земеделец: При мен тази сеялка възвърна вложените в нея средства още на втората година

Weaving мощно затваря браздата, стимулира дружното поникване на семената

Сеялката, която безупречно засява семената - Weaving! В сухи и преовлажнени площи, за Но Тил и конвенционална технология – еднакво добре се справя. Това каза едни от големите земеделци у нас Борислав Петков. Преди около 4 години след сериозно проучване на пазара земеделецът се спрял на Weaving.

„Сеялката отлично пасва на условията в Елхово, където обработвам земя“, разказа Но-тилърът. Сред предимствата на Weaving земеделецът изтъква запазване на почвената влага, сваляне на производствените разходи и възможност за сеитба при всякакви условия.

„Когато един земеделски производител иска да избере една машина, трябва да се ръководи от няколко фактора, като метеорологичните условия и до каква степен инвестицията може да се възвърне в най-кратко време. При мен тази сеялка възвърна вложените в нея средства още на втората година. Няма друг аналог на тази сеялка. Хидравличният натиск е различен, начинът на разположение на работните органи е различен. Изсяващият орган е патентован и ъгълът, по който внася семената и начинът, по който прави притискането и затваряне на отвора след себе си, са уникални. Технологията е различна. Запазва влагата в горния почвен слой и позволява на растенията да поникнат дружно. Притежавам и други сеялки, но тази е основната, с която работя. Спокойно може да обслужи едно стопанство от около 15-20 хил. дка. Производителността й е около 400-450 дка за една работна смяна“, сподели още Борислав Петков.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.