1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. БУЛАГРО МАШИНИ залага на високотехнологични иновации за БАТА АГРО 2019

БУЛАГРО МАШИНИ залага на високотехнологични иновации за БАТА АГРО 2019

Премиера за българския пазар на модерни и напредничави продукти

За Булагро Машини АД се превърна в традиция на БАТА Агро да промотира иновативни, модерни и напредничави продукти, подпомагащи българските фермери за развитие на едно модерно и съвременно земеделие. Така ще бъде и на предстоящото изложение в средата на май в Стара Загора.

На щанда на Булагро Машини, освен самоходния гигант Rubicon, най-голямата самоходна пръскачка с предно разположени крила в света, тази година гостите ни ще могат да видят и новата, единствена по рода си самоходна пръскачка Hellios III на датския производител Hardi, характеризираща се с ниско тегло, компактност, икономичност и висока производителност. Подходяща както за равнинни, така и за по-хълмисти райони, Hellios III е отлично решение за малки и средни стопанства. Hellios III е най-леката пръскачка в своята категория, с ненатоварено тегло само 7,2 тона. Това, в съчетание с двигателя от 170 к.с. и уникалната хидромеханична трансмисия, позволява на машината да започне работа още в началото на сезона, тъй като работи перфектно и при по-мека почва.

За първи път в България ще бъде показана и 8-метровата дискова брана на Poettinger, характеризираща се с изключително висока производителност, равномерната обработка на почвата и отличното размесване на растителните остатъци. Благодарение на компактната си конструкция и агресивния ъгъл на разположение на дисковете, дисковата брана Terradisc 8001T гарантира надеждното проникване в почвата и отлична подготовка на семенното легло. Изпитаната и доказана във времето система „Двойно рамо" (Twin Arm) позволява дисковете да запазят позицията и настройките си, независимо от почвените условия.

Премиера за българския пазар ще направи и висохотехнологичната мулчираща сеялка Terrasem на Poettinger с изцяло обновена дистрибуторна глава IDS (Intelligent Distributing System). IDS е уникална система в световен мащаб, която гарантира последователния поток на семе във всеки изсяващ ред, като по този начин спестява използването на семенният материал. Уникалната, напълно нова IDS дистрибуторна система отговаря на всички специфични изисквания на пазара. Тя е базирана на електрически задвижваната измервателна система, контролирана от терминала POWER CONTROL или от ISOBUS системата на трактора. Разпределителната глава предлага пълен диапазон от ширини на релсова сеитба, ширини при тракторната колея, специални режими на релсова сеитба, система за двойна релсова сеитба (използване на два комплекта магнитни клапани) и изключване на половин работна ширина на сеялката от ляво или от дясно. Потока на семена се редуцира автоматични при лентова сеитба или при използване на изсяване при половин работна ширина на сеялката.

Още една иновация в сферата на изсяващата техника ще представят от Булагро Машини - системата Smart Drive, разработена от италианския производител Mascar. Електричното задвижване на дистрибуторите е единствената система на пазара, която се предлага като допълнителна функционалност към машината и може да бъде монтирана дори и допълнително на всички 6, 8 и 12 редови сеялки Mascar. Механичното задвижване с верига е заменено от електрически мотори, а „тъч скрийн" монитoра позволява лесен контрол на изсяването, разстоянието на семена в реда, количеството семена, изключване на изсяващ ред в реално време и всичко това при високи скорости на работа, където механичната трансмисия има своите ограничения.

Заповядайте на щанда на фирма Булагро Машини АД на БАТА Агро, където, освен представените иновативни продукти, ще можете да видите и вече утвърдилите се на пазара машини, предлагани от лидерите в бранша Poettinger, Hardi, Bogballe, Mascar, Einboeck, Badalini, Dominoni и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.