1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Case IH разширява своето порт фолио от трактори, възраждайки легендарната марка „Farmall”

Case IH разширява своето порт фолио от трактори, възраждайки легендарната марка „Farmall”

Те са в диапазона 55-115 к.с. и са подходящи за всякакви приложения

Case IH разширява своето порт фолио от трактори в мощностния дипазон от 55 до 115 к.с., възраждайки легендарната марка „Farmall”. Това са многоприложними трактори с мощни и икономични двигатели, множество функции, опции и спецификации с цел да бъдат по лесно приспособени към различните операции.

dsc09382_1_448_02С представянето на новите серии трактори Farmall U, Farmall C и Farmall A, името Farmall, което има дълбоки корени в историята на CASE IH се връща на преден план в земеделието. Деветдесет години след представянето на първите серии Farmall, тяхната надеждност и гъвкавост жъне успехи в цял свят. Поради тези причини Case IH реши да стартира новите си линии трактори под известното име Farmall, поради факта, че новите модели имат същите качества, като здравина, комфорт и икономичност. Световната премиера на новите серии беше в края на м. юли в Швейцария.

Farmall U - за малки стопанства и средни стопанства

Farmall U серията е изцяло нова разработка,  проектирана да бъде подходяща както за малки стопанства, така и като помощен трактор в по-големи стопанства. В допълниение на новия дизайн, Farmall U серията е оборудвана с изцяло нов 3,4 литров двигател с common rail система за впръскване на горивото, турбокомпресор с интеркупер и EGR система за обработка на изгорелите газове. Трите модела от серията Farmall U са съответно 95, 105 и 115 к.с. За да отговори на Tier 4 изискванията за вредни емисии инженерите на Case IH са взели решение да изполват система за външна рециркулация на отработените газове (EGR), като затова използват дизелов катализатор и филтър за твърди частици.

Трансмисиите могат да бъдат съобразени в съотвествие с предназначението на трактора, като трансмисията 12х12 с Powershutlle е стандарт за всички модели. Като опция се предлага трансмисия 24х24 с Powershutlle и трансмисия 20х20 Powershutlle с пълзящи предавки.

Мощна навесна система

Налице са допълнителни подобрения в задната част на трактора. Максималният капацитет на повдигане на навесната система с електронен контрол е до 5400 кг, като всички функции могат да бъдат лесно управлявани само от един бутон.

 Ново: Удобна предна хидравлика

Предната част на Farmall U също е изцяло преработена, като това позволява монтаж на предна навесна система. Подобреното управление и подобрената производителност на навесната система свежда до минимум натоварването на предния мост. Има възможност за монтаж на преден ВОМ.

Farmall C - новият приятел на животновъдите

case_ih_farmall_c_7_1_448_01Farmall C е напълно нова серия трактори обхващаща диапазона от 55 до 75 к.с., предназначена за животновъдството, обработка на специфични култури, където компактност та и ниското  тегло са необходимост. Той разполага с впечатляваща маневреност, изключително съотношение тегло-мощност и впечатляващи хидравлични характеристики и превъзходна видимост към основните работни зони.

Гъвкави и модерни двигатели

Новият Farmall C е наследник на Quantum C серията в диапазона 55-75 к.с., с три модела от 55, 65 и 75 к.с.  Мощността при Farmall C се осигурява от  3.2 литров, четири-цилиндров двигател от FPT (Fiat Powertrain Technologies), който съчетава с компактна форма и благоприятно съотношение тегло-мощност.

Има възможност за избор между две трансмисии, като стандартно е 12х12, а като опция се предлага трансмисия 20х20 с пълзащи предавки. И двете трансмисии стандартно са оборудвани с механичен лост за ибиране посоката на движение, а като опция се предлага Powershuttle.

Нова кабина

case_ih_farmall_c_6_1_448_01При разработването на новата серия на Farmall C, инженерите на  CASE IH се фокусираха  върху максималния комфорт и ергономичност за оператора. Подът в кабината е напълно равен. Новаторската конструкция на покрива на кабината с вграден прозорец  дава оптимална видимост при използване на товарачна уредба.

Farmall A - по-универсални, по-гъвкави, по-ефективни

С новите шест модела с мощности от  65 до 113 к.с. Farmall А серията, Case IH предлага по-голяма гъвкавост и по-богат избор в този мощностен дипазон.

Тракторите от серията Farmall А се отличават като икономични и ефективни трактори с мощни и гъвкави двигатели, компактна форма и отлична маневреност.

В сърцето на Farmall Серия А са модерни, три и четири цилиндрови FPT двигатели с турбокомпресор , оборудвани със система за рециркулация на отработените газове, отговарящи на настоящите стандарти за вредни емисии.

Здрави и компактни, техните характеристики включват бързо покачване на въртящия момент, което означава по-малко смени на предавките, по-висока ефективност, плюс нисък разход на гориво.

Серията разполага с широка гама от трансмисии, като стандарт е 12x4 механична и 12х12 с или без Powershuttle като опция, като тя е по-подходяща за работа с товарачна уредба.

Farmall А - Впечатляваща маневреност и комфорт

case_ih_farmall_a_5_1_448_01Комфорта на водача е в основата на дизайна на новия Farmall серия А, поради  това, че те са относително малки трактори и комфорта за оператора е от изключително значение.

Просторни кабини с удобен и лесен достъп, те също предлагат и изключителен комфорт за оператора чрез групиране на важни уреди за управление в дясната част на кабината.

Кабината е оборудвана с прозорец  вграден в покрива даващ отлична видимост при работа с челен товарач. За работа през нощта има нови и мощни фарове са интегрирани в покрива на кабината .

Впечатляваща маневреност

Ррадиусът на завиване при Farmall A е само 5,10 метра.  Компактните размери и малкия радиус на завиване дават възможност за лесно маневриране в края на полето.

 Биографична информация

Farmall - една легенда се завръща

Оригиналът Farmall има своите корени от началото на 20 век, когато е  бума на Механизация на селското стопанство.  Малко след Първата световна война, водещите селскостопански инженери в International Harvester Company (IHC) започват разработването на лек трактор, който е достатъчно гъвкав, за да изпълни всички селскостопански операции. През 1923 г. е произведен първият Farmall в САЩ.

Скоро след предтавянето му, концепцията на новия трактор е била добре оценена от американските фермери заради гъвкавостта и работните му възможности.

Лесна и бърза работа

Олекотената конструкция на Farmall давали възможнст за приключване на обработките  навреме дори и ако условията не са толкова благоприятни.

Колелата можели да бъдат лесно адаптирани за различните култури, а прикачения инвентар може да бъде лесно агрегаиран към трактора. В допълнение, оперативните разходи на Farmall са били много ниски, а покупната цена е много атрактивна.

Модерен дизайн

Малко преди Втората световна война, IH представи изцяло нова серия на трактори Farmall, с напълно нов и модерен стил, разработен от известния дизайнер Raymond Loewy. Дори и днес дизайна на Farmall направен от Loewy е добре известен. По време на своя „живот” в тракторите от серията Farmall са внедрени голям брой нововъведения.  Можело е да бъде оборудван с дизелов двигател, ВОМ и усилвател въртящ момент, предшественик на днешната PowerShift трансмисия.

Различни модели - за всяко приложение

Новите Farmall  били известни като "буквени серии", а клиентите можели да избират от  A, B, C, H и М модели, като буквата определяла спецификацията на машината.

Тракторът Farmall скоро става популярен по целия свят, и IH започва да го произвежда в Великобритания, Германия, Австралия, Франция и Мексико. Накратко, тракторът се радва на световен успех.

Триумф в Европа

Тракторите Farmall, станали често срещана гледка и в Европа, като първоначално пристигат тук като част от плана „Маршал” на САЩ. С мощност от 12 к.с. Farmall Cub бил много популярен в малките ферми, а Farmall  H и M доказали своята ефективност при по-големите стопанства.

В началото на 1950 г, започва производството на Farmall във Франция, Германия и Велокобритания, като същевременно продължава вноса от САЩ на по-големите модели.

Новите серии от 2011 г. - успехът на историята продължава

Преди 50 години, производството на серията Farmall e преустановено. Историята на този успешен трактор не е завършила, защото 35 години след последната произведена бройка от Case IH трактори носещи същото име отновно излизат от производтвената линия.

През 2011 г. Case IH продължи традицията и направи световна премиера на едни от най-успешните трактори в Европа по време на агро шоу във Франция.

Новият Farmall C

Новия Farmall C и неговите предшественици се свързват с няколко кючови характеристики: висока надеждност, най-модерната технология и широк обхват от дейности, които могат да се извършват.

Първата нова серия Farmall C,  е проектиран специално за използване в стопанския двор за операции като работа с челен товарач или работа в животновъдна ферма. Неговия компактен дизайн и форма го правят подходящ също и за отглеждане на плодове и зеленчуци, както и специални култури. Тази серия трактори поставя нови стандарти по отношение на видимостта на оператора. Само няколко следници след представянето му на пазара, фермери от цял свят споделят техните добри впечатления и предимства на новия Farmall. Освен новата серия Farmall C, има и други серии подходящи за широк кръг приложения, които ще бъдат представяни  стъпка по стъпка.

                                                          Източник: "Тайтън Машинъри България" АД

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.