1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CASE IH спечели титлата Машина на годината 2018 с новия Maxxum Multicontroller с трансмисия ActiveDrive 8

CASE IH спечели титлата Машина на годината 2018 с новия Maxxum Multicontroller с трансмисия ActiveDrive 8

Трансмисията включва редица функции, предназначени да направят трактора по-ефективен

ActiveDrive 8 предлага по осем Powershift предавки във всеки от трите диапазона (общо 24 предавки за движене напред и назад). Предлага се при моделите от серия Maxxum Multicontroller. Новите имена на различните типове трансмисии предлагани в серия Maxxum се създават с цел ясното идентифициране вложения в конкретната машина тип, като утвърдената четиристепенна скоростна кутия се предлага под името ActiveDrive 4, а CVX като  CVXDrive.  Допълнително ще има опция за механични или електронни клапани за допълнителна хидравлика.

Новата трансмисия ActiveDrive 8 при последното поколение трактори Maxxum Multicontroller на CASE IH получи наградата „Машина на годината“ за 2018 г. Наградата бе присъдена от видни журналисти работещи различите медии в сектор селско стопанство от цяла Европа.  Отличието бе връчено като признание за ефективността и икономичните ползи, които новата трансмисия и още други разработки допринасят на пазара на трактори.

Наградата „Машина на годината“ е едно от ключовите събития в по време на изложението Agritechnica. Оценката за наградата се дава от журналисти към немските издания за селско стопанство Аgrarheute, traction, Agrartechnik, Land & Forst, Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt, както и други международни селскостопански медии. Журналистите дават своя избор за 14 категории трактори, както и други самоходни машини и прикачен инвентар. Победителите от всяка категория се обявяват в средата на ноември, преди да бъде разкрит и избрания за победител на MOTY (Машина на годината) на Agritechnica.

Като представител на „Трактори среден клас“ в конкурса MOTY, новото поколение Maxxum Multicontroller са снабдени с нова Semi Powershift трансмисия, предлагаща по осем предавки във всеки от триете диапазона. Вече позната като ActiveDrive 8, скоростната кутия се присъединява към съществуващите добре познати четири степенни Semi Powershift и варио трансмисии монтирани в Maxxum тракторите, които са преименувани съответно на ActiveDrive 4 и CVXDrive. ActiveDrive 8 осигурява общо 24 скорости за движение напред и назад. Трансмисията включва редица функции, предназначени да направят трактора по-ефективен, а водача, по-малко натоварен. Налична е и опция за Creeper (пълзящи предавки) за работа при специализирани култури.

Постигайки скорост до 10.2 км/ч., първият диапазон е специално създаден за по-тежки обработки. За специални приложения, изискващи много ниска работна скорост, като например сеитба на зеленчуци, ActiveDrive 8 предлага опция за пълзящи предавки. Основният втори диапазон покрива почти 90% от всички изисквания за работа в полето, тревни площи и използване на челен товарач, позволявайки на трактора да работи при пълно натоварване, без прекъсване на въртящия момент от 1.6-18.1 км/ч. При движение по пътищата, трансмисията е проектирана да стартира в трети диапазон, с удобна опция за превключване пропускайки една предавка за бързо достигане на избраната постъпателна скорост.

maxxum_03_520

Функцията за автоматично превключване означава, че тракторът може да бъде настроен да сменя автоматично всяка една от 8-те предавки в първия диапазон, когато работи в поле и всички 16 предавки в горните два диапазона при транспорт. Функцията kick-down на крачната газ може да се използва за игнориране на автоматизацията, с която трансмисията разполага и дава възможност за сваляне на две предавки при нужда от по-бързо ускорение.

Педалът на съединителя не е необходим при различните работни операции, което прави скоростната кутия подходяща за приложения, изискващи мощност или такива, при които е важна инерцията, като например при култивиране, сеитба на редови култури или косене. Power Shuttle осигурява смяна на посоките без загуба на сцепление, а ´Active Clutch’ увеличава лекотата и безопасността на спиране при пътни възли или при подреждане на бали с товарач. Агресивността при смяна на предавките, както и тази при смяна на посоките може да бъде регулирана в зависимост от приложението.

Щастливи сме, че печелим наградата „Машина на годината“ за 2018 г. с Maxxum Multicontroller с ActiveDrive 8, споделя Андреас Клаузер, президент на марката Case IH.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.