1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Чадър против буря сред наградите за посетители на „Агра 2011“

Чадър против буря сред наградите за посетители на „Агра 2011“

По традиция Международен панаир Пловдив, който е организатор на изложбата, осигурява три награди - мотофреза, моторна резачка и храсторез

Чадър против буря е една от шестте награди, които ще получат посетители на Международната селскостопанска изложба „Агра 2011”. Това съобщиха от Международен панаир Пловдив. Заради аеродинамичната си форма той издържа на вятър със скорост до 100 километра в час. Тестван е в аеродинамичния тунел на Университета по технологии в холандския град Делфт, където се намира и компанията производител „Senz”. Тя вече е спечелила всички по-големи световни награди за дизайн със своя чадър „Антибуря“.

На „Агра“ той идва като подарък от посолството на Кралство Нидерландия в България, което за първи път предоставя награди за посетителите. Освен практичния чадър, дипломатическата мисия изпраща в Пловдив комплект холандски луковици за лалета и ръчно рисувана ваза от прочутата фабрика за син порцелан в Делфт.

По традиция Международен панаир Пловдив, който е организатор на „Агра“, осигурява три награди - мотофреза „Forteko”, моторна резачка „DCS 34 Makita” и храсторез.

Печелившите талони ще бъдат изтеглени в 12 часа на 13 март, последният ден на изложбата, в палата 6 на панаира. За да участват в томболата, посетителите трябва да попълнят анкетна карта и да я пуснат в специалната урна.

Над 10 000 души са разгледали „Агра 2011“ само през първите два дни (9 и 10 март). Те са били от България, Македония, Турция, Австрия, Косово, Франция, Италия, Испания, Холандия и Украйна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.