1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Challenger – 28 години лидерство при верижните трактори

Challenger – 28 години лидерство при верижните трактори

Започва производството на MT775E Stealth

Новият флагман MT775E с мощност 438 к.с., представен на Агротехника 2013, създаде доста вълнения, не само защото е най-мощният верижен Challenger трактор в цялата гама модели. Боядисаният в атрактивен матово-черен цвят трактор, наподобяващ Stealth-технологията, предизвика такива положителни реакции на пазара, че Challenger реши да произведе лимитирана серия от 28 бройки, по една за всяка една от 28-те години, през които фирмата снабдява фермери и партньори с верижни трактори.

„Избрахме името Stealth, защото могат да се направят много асоциации с новия верижен трактор Challenger MT700E , заяви Лука Катани, продуктов маркетинг мениджър на Challenger EAME. – Почвата почти не го усеща и не го вижда, когато той се двеже тихо, икономично и меко, без да оставя следи. А с двигателя на AGCO той е толкова тих, че едва се чува.“ 

Пакетът Stealth обхваща матово-черния цвят, номерираните бройки от 1 до 2 8 със съответните лепенки. В момента екземплярите слизат от конвейра в Джаксън, щата Минесота, а първите бройки в Европа се очакват в края на юни за след жътвената работа.

Stealth № 1 се отправя към Обединеното кралство и е предвиден като широка версия. „Широките и дълги междуосия, които работят с ниска степен на приплъзване, сравнени с другите решения, позволяват на верижните трактори да бъдат по-ефективни на полето при по-ниски разходи, обясни Гергели Ола, продуктов специалист във фирмата. – Това е и най-често срещаната причина защо клиентите избират тази концепция. И после разбират, че верижните машини не само вършат повече работа от колесните, но и в бъдеще ще са по-ефективни и икономични.“

Комфортът на управление при MT775E Stealth е издигнат на ново ниво. Той предлага повече видимост на всички страни и удобства от всички верижни трактори. HID-светлините Nightbreaker също са в стандартния пакет на оборудване. Радиото може да се управлява от волана.

Фабриката на AGCO Jackson е преоборудвана през 2012 г. и сега включва най-модерни технологии, които гарантират най-високите индустриални стандарти. Всяка машина минава през сериозни тестове и качествен контрол, преди да получи етикета „Произведено с гордост“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.