1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Challenger представя обновената серия верижни трактори MT800E

Challenger представя обновената серия верижни трактори MT800E

Нов дизайн на предния капак и нова система за климатизация

Тракторите Challenger от серия MT800E ще бъдат представени на Агритехника през ноември 2015 г.

Нов дизайн на предния капак – фейслифт за серия Е


Новият дизайн на предния капак на верижния модел MT800E и на колесния MT900E предоставя допълнителни работни светлини в предната решетка за подобрена видимост и намалява умората на водача.

Използвайки дизайн от MT700E, новият преден капак подобрява естествения въздушен поток около отделението на двигателя, което позволява на двигателя да работи при по-ниски температури и подобрява ефективността. Големият капак се вдига изцяло, като е окачен в близост до предното стъкло за лесен достъп до двигателя и други важни компоненти. С вдигнат капак се осигурява пълен достъп до радиатори, акумулатори и въздушен филтър.

16.8-литровият, 12-цилиндров двигател на AGCO Power вече разполага с хидравлични повдигачи на клапаните. Тези устройства позволяват нулев луфт при клапаните на двигателя.

Предимства

• Автоматична компенсация на температурата: HVL поддържа нулев луфт между кобилицата и повдигача, въпреки промените в работната температура на двигателя.
• Подобрява термалната и механична ефективност на двигателя.
• Удължава живота на клапаните, намалява шума, по-малко износване на разпределителния вал и ролките на кобилиците.
• Подобрен специфичен разход на гориво: хидравличните повдигачи сами по себе си не намаляват разхода, но подобреният баланс на двигателя води до по-нисък разход на гориво.
• По-лесен реглаж: хидравличните повдигачи се регулират много по-лесно от механичните такива. По-малкоjf време за обслужване означава по-малки разходи.
Нова система за климатизация (HVAC)

Обновената HVAC система на новата E серия трактори подобрява производителността на климатизацията. Резултатите от тестове показват 10% повишаване на капацитета за охлаждане от 50⁰C в рамките на 10 минути и 20% след един час*. Използвани са нови изолационни материали с по-висока способност за намаляване на топлината и климатичният блок също е обновен. Част от актуализациите е новият компресор с 15% по-голям капацитет в сравнение с предходния модел. Новото позициониране на кондензатора също помага за подобряване на функционирането на системата. Блокът на HVAC вече разполага с оребрен изпарител и нов тип вентилатор.

Възможност за LED работно осветление

Новата възможност за LED светлина предлага 6 светлини от задната страна на кабината и 2 странични коловозни светлини. LED светлините осигуряват 60% повече осветеност от халогенните и 8% повече от HID. Светодиодните лампи са стратегически разположени, за да предоставят по-добра осветеност: те отдават по-ярка и по-бяла светлина на по-големи разстояния, позволявайки на шофьора да вижда по-добре в неблагоприятни условия. Те, също така, работят по-ефективно, тъй като използват малко енергия и не отдават топлина като халогенните фарове. Светодиодите създават по-осветено и по-безопасно работно място около тракторите Challenger, които могат да увеличат производителността и да намалят умората на шофьора. Светодиодите са запечатани и изпитани за издръжливост на вода, екстремни вибрации и не изискват поддръжка, тъй като са по-дълготрайни от другите видове светлинни. Тъй като светодиодите са изработени от солиден полупроводник, те са много по-трайни от халогенните крушки.

Предимства
• По-ярката и естествена светлина намалява умората на шофьора
• Намалената консумация на енергия води до по-голяма ефективност

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.