1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Challenger RoGator 600 С способна да пръска с 30 км/час

Challenger RoGator 600 С способна да пръска с 30 км/час

Летвата на производителността е вдигната

Високоскоростната пръскачка става много популярна в Европа и особено във Франция, където операторите се стремят да пръскат при скорости до 30 километра/час. Построен на основата на традициите и успехите на версията SpraCoupe, RoGator 600C на Challenger 2015 г. лесно може да отговори на тези изисквания за скорост.

Показана за първи път през 2015 г. по време на френското селскостопанско изложение SIMA, с тези 30 км/ч максимална скорост на полето, RoGator 600C е с 43% по-бърза от предишната версия /21 км/ч./  За постигането на тази висока скорост трите модела 600C са снабдени с по-тежък и по-мощен двигател с повишен въртящ момент. В зависимост от модела това води до 10-15% по-добра тяга.

Централната рама е обновена с по-малко части и осови точки за подобрена стабилност на стрелата, а останалата част от точките на окачване са подсилени и болтовете са заменени с шарнирни щифтове, за да се подобри надеждността.

Долната част на машината е с по-плавен дизайн за намаляване на щетите върху реколтата при по-високите скорости, което ще бъде особено полезно при третиране на маслодайни култури /в т.ч. рапица/. Движението с по-високи скорости изисква по-голямо отваряне на дюзите, за да позволи да се разпръскват по-големи количества течност и да се осигури същата норма на приложение, т.е. 150 л/дка при скорост от 30 км/ч до 150 л/дка при 20 км/ч, което изисква изпомпване на 43% допълнителна течност.

Dual Nozzle Shut Off е наименованието на нова технология, предназначена да направи именно това. Системата използва две малки дюзи, които комбинирани имат същата мощност като една голяма дюза. Системата позволява да се включат двете дюзи, когато операторът иска да се движи със скорости, които са извън възможностите на една дюза.

Проектиран, изграден и тестван в Европа за европейските условия, вариантът 600C предлага нови водопроводи за връзката с резервоара за чиста вода, за да се намали времето за зареждане на резервоара за чиста вода с до 50%. Това води до по-бързо пълнене и намалява времетраенето на циклите, с което се постига по-висока производителност.

"Ние вдигаме летвата на производителността и постигаме намаляване на времето с RoGator 600C", казва старши специалистът по пръскачките Джим Юбаг. "Тези най-нови модели ще се харесат на сегашните собственици на SpraCoupe, които  търсят подобрение на продукта."

В машината е монтиран мощен шестцилиндров двигател AGCO при RG 645C (224 к.с.) и RG 655C (242 к.с.), който вече отговаря на Етап IV (Tier 4f). Четири-цилиндровият 4.9-литров двигател AGCO в RG 635C (175 к.с.), също отговаря на изискванията на Етап IV (Tier 4f). Достигането на стандартите за вредни емисии в захранващите четири цилиндъра е било постигнато по същия начин, както при шестцилиндровите, само с добавяне на AdBlue, като няма EGR.

Други иновации за 600C включват Automatic Reversing Camera /автоматична камера за задно виждане/, която може да бъде програмирана да показва автоматично в C1000, веднага след като RoGator тръгне на заден ход. Тази автоматична функция може да се включва или изключва, като е възможно да се обнови софтуерът на съществуващите машини. И накрая, има ново Bluetooth радио с USB, MP3, външен микрофон и hands-free функция.

За AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) е световен лидер в проектирането, производството и дистрибуцията на селскостопански машини. AGCO подкрепя по-продуктивното земеделие чрез пълна гама от трактори, комбайни, редосеялки, пръскачки, машини за фураж и съхранение на зърно, системи за производство на протеини, приложения за оран и резервни части. Продуктите AGCO се продават под пет основни търговски марки :Сhallenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® и Valtra®. Изделията се разпространяват в глобален мащаб от около 3 070 независими дилъра и дистрибутори в повече от 140 страни по света.
Седалището на AGCO е в Дулут, Джорджия, САЩ. През 2014, AGCO има нетни продажби за 9.7 млрд. долара. За повече информация посетете: http://www.AGCOcorp.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.