1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Четвъртата генерация на T-серията на Valtra - Изградена с внимание към водача

Четвъртата генерация на T-серията на Valtra - Изградена с внимание към водача

До 250 конски сили и 1000 Nm въртящ момент

Четвъртата генерация на T-серията на Valtra е изцяло нов трактор, проектиран върху бял лист хартия. Новите модели на T-серията покриват диапазон от 155 к.с. до 250 к.с. , и въртящ момент до 1000 Nm – осигуряващо достатъчно мощност дори за най-сериозните задачи.

Новата T-серия е налична в четири модификации: Direct, Versu, Active и HiTech, последната от която ще влезе в производство през 2015. Производството на моделите Direct, Versu и Active вече започна. Active е нова линия, която се характеризира с PowerShift трансмисия и механично задвижвани сензори на хидравликата. Новите Versu, Active и HiTech модели революционизират начина, по който PowerShift тракторите се задвижват. Педалът на съединителя е необходим само при стартиране на двигателя. Педалите на спирачките също така контролират и съединителя: функцията за автоматично включване на съединителя е винаги активирана - AutoTraction. Автоматичната PowerShift сега работи с нова логика: педала на газта не контролира оборотите на двигателя, а  скоростта на движение, подобно на карането на безстепенната трансмисия Direct. Автоматичната система е от голяма помощ при използване на силоотводния вал, тъй като водачът може да промени Powershift предавките и да регулира скоростта  просто чрез натискане на педала на газта. Това оставя ръцете на водача свободни да контролират трактора и инвентара. Системата PowerShift също има уникални характеристики, включително функцията „hill-hold” и помощна хидравлика, които улеснява работата с преден товарач. Powershift на Valtra е от петстепенна трансмисия,  която осигурява общо 20 скорости в четири скоростни диапазона, както и 10 „приплъзващи” скорости

Интелигентен дизайн на двигателя

Всички модели от серията T се захранват от надеждни AGCO двигатели, двата най-малки модела с 6.6-литров двигател, докато по-големите модели имат работен обем от 7.4 литра. Емисиите на отработени газове са сведени до минимум от SCR системата, етап 4-стандартен. Турбото на най-новите двигатели разполага с електронен байпасен клапан, така че двигателят реагира бързо и предлага отлично ускорение, дори и при ниски обороти. Пакетът от Система SCR, оптимизирано турбо и двигател дава чудесни резултати, като отлична горивна ефективност и елиминира нуждата от система за рециркулация на отработените газове или дизелов филтър за твърди частици. Моделът на VALTRA T174 се предлага и с EcoPower. Когато водачът натисне бутона Eco, номиналната скорост на двигателя пада до 1800 оборота в минута, а въртящият момент се увеличава. Това намалява разхода на гориво с около 10 на сто, докато понижава нивото на шума и удължава живота на двигателя. В допълнение, функцията Sigma Power, която е стандартна или достъпна за всички модели, увеличава мощността на двигателя от 15 конски сили, докато силоотводния вал е под достатъчно натоварване. Функцията за усилване при транспортна дейност на свой ред осигурява допълнителни 15 конски сили в обхватите C и D.

  VALTRA T4

Просторна кабина с отлична видимост

Най-забележителната характеристика на четвърто поколение T-серии е неговата нова кабина, която е стилна, просторна и шумоизолирана. Колоните, извиващи се навън, максимализират  вътрешното пространство за водача, запазвайки компактни външни размери. Кабината е с двайсет сантиметра по-широка в областта на седалката, в сравнение с предишното поколение.

 Електрически отопляемите предни и задни стъкла, радиус на почистване от 270о  от предната чистачка, фабрично монтирани камери за паркиране, работни LED и задни светлини и 6.2 квадратни метра остъклена площ са комбинирани, за да предложат  ненадмината видимост.  Друг прозорец в предната част на покрива помага при работа с челен товарач, а при „горската” кабината прозореца на покрива е опция. Комфортът е допълнително  оптимизиран със стерео и суббуфер, хладилна кутия, TwinTrac система за обратно движение, която може да се настройва странично. Някои от тези функции са стандартни, докато други могат да бъдат поръчани от списъка с ненадминати възможности на Valtra.

 VALTRA T4Радиусът на завиване на трактора е невероятно малък, само 5.25 метра. Дори и с челен товарач, пневматична предна ос и предно предаване. Тракторът тежи 7,3 тона,  а теоретичното  тегло е 13.5 тона. Клиърънсът е 60 см и с 2995 мм. междуосие осигурява стабилност на пътя. Обновеното задно предаване на трактора може да  вдигне до 9,5 тона товар, а интегрираното предно предаване е с капацитет от 5,1 тона. Три различни скорости в пет режима вече могат да бъдат избрани едновременно за силоотводния вал: 1000, 1000E, 540, 540E и наземна скорост на силоотводния вал.

Лекота на използване и ниски експлоатационни разходи 

Специално внимание бе отделено на лекотата на използване и поддръжка при проектирането на новите T-серии. Сервизните интервали са 600 часа, а проверката  на маслата на дневна база е лесно, благодарение на нивомерните стъкла за инспекция. Радиаторите  и филтрите са лесни за достъп и без инструменти. Новата  T4 –серия е претърпяла  десетки хиляди часове тестове при всякакви условия, както на терен, така и в лаборатория.

Естествено, новите T-серии се предлагат както с управление AutoGuide, така и с AgCommand.  AutoGuide използва сателитни и корекционни сигнали, за да управлява трактора с точност до сантиметър. Системата AgCommand за дистанционно наблюдение на свой ред позволява на собственика да наблюдава работата на трактора, да предвижда  нуждите от обслужване на машината и събиране на работни данни, които могат да бъдат използвани с цел фактуриране. Valtra Premium Care, AGCO Finance и първокласните  резервни части от сервиза на Valtra допълнително засилват надеждността, лекотата на експлоатация и ниските експлоатационни разходи.

Както при всички свои трактори, Valtra позволява на клиентите си да приспособят своите машини според индивидуалните си изисквания, а списъкът с функции и опции е огромен. По този начин клиентите не плащат за излишни функции, а само за тези, от които се нуждаят. Система за поръчка на клиента означава, че всеки трактор ще се произведе от завода с оборудване по желание,  готов за работа в полето, гората или просто за отдих.

VALTRA T4

модели Т-серия        номинален            максимален

                                  к.с./kW/Nm              к.с./kW/Nm

T144                          155/114/640              170/125/680

T154                          165/121/680              180/132/740

T174                          175/129/740              190/140/780

(T174 Eco)                175/129/850              190/140/900

T194                         195/143.5/800           210/154.5/870

T214                         215/158/870              230/169/910

T234                         235/173/930              250/184/1000

 

ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БРАНДА ЗА БЪЛГАРИЯ - ФИРМА ЗЛАТЕКС

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.