1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS пуска на пазара автоматичен волан за GPS PILOT S3

CLAAS пуска на пазара автоматичен волан за GPS PILOT S3

Този тип системи могат лесно да бъдат прехвърляни от една на друга машина, дори между машини от различни производители

Навигационните системи с GPS контрол, било то ръчни или автоматични, се превърнаха в ежедневие за селското стопанство. Фермерите, които някога са използвали подобни системи, не се отказват от тях впоследствие, като рано или късно всички оператори на машини започват да работят с автоматични навигационни системи. Потребителите могат да избират измежду две различни системи: напълно интегрирана хидравлична система или лесния за преоборудване комплект, който се монтира върху или в самия волан. Сега CLAAS предлага продукт с изключително прецизна навигация – новата GPS PILOT FLEX, която е специално проектирана за работа с автоматичната навигационна система GPS PILOT S3.

Съкращението FLEX в името се отнася до факта, че този тип системи могат лесно да бъдат прехвърляни от една на друга машина, дори между машини от различни производители. Автоматичният волан, както и компонентите на GPS PILOT S3 – навигационният процесор, терминалът S3 и антенната технология GPS могат да бъдат разменяни безпроблемно и да се използват при различни машини, като зърнокомбайни, силажокомбайни и трактори, при които навигационни системи се използват само през определени сезони. Размяната се осъществява още по-лесно, когато машините притежават система GPS PILOT S3. Тогава може да се използва наличното допълнително оборудване, необходимо за функционирането на GPS PILOT FLEX.

Системата се монтира и демонтира лесно и бързо: воланът просто се разменя без да се поставят никакви клапани. Навигационният процесор изпраща команди към електрическият мотор на волана. По такъв начин информацията за курса на движение се предава директно към кормилното задвижване на машината, без да е необходимо използването на хидравлично оборудване.

Системата GPS PILOT FLEX работи с всички видове сигнали за корекция, използвани от произвежданите от CLAAS машини – от EGNOS до RTK. Когато се комбинира с RTK корекция, системата гарантира комфортно и прецизно изпълнение на работните задания. Съвсем естествено, автоматичният волан е съвместим с всички функции на GPS PILOT S3, като функцията за автоматично завъртане AUTO TURN или функцията за управление на заданията и указанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.