1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Давуд Давуд, от „БГ АГРО” АД: Успешен агробизнес се прави с иновативна техника и технологии!

Давуд Давуд, от „БГ АГРО” АД: Успешен агробизнес се прави с иновативна техника и технологии!

„Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH“ Е7в стопанството на „БГ АГРО“ АД

„БГ АГРО” АД е сред водещите компании в селскостопанския сектор у нас. Тя развива модерно едро земеделско производство на площ около 100 000 дка. В стопанството на компанията в гр. Вълчи дол авангардните технологии, с които работи, спомагат за устойчивото, екологосъобразно и ефективно земеделско производство. 

Иновативните машини и технологии, заедно с екипа на компанията, са ключовият фактор за успешното ѝ развитие, категоричен е Давуд Давуд, ръководител „Земеделска техника“ в „БГ АГРО” АД:

Изискванията с промените в климатичните условия налагат да сме гъвкави в производството, да имаме техника, която може да се използва при всякакви условия. Работим с водещи производители, които са лидери на пазара на земеделска техника. Един от тях е Case IH - марка, която имаме над 20 години и нямаме намерение да се отказваме от нея, защото предимствата на машините са много.

През последните години „БГ АГРО“ се ориентира към верижните селскостопански машини за нуждите на своето стопанство, като преди две години инвестира в гумено-верижен трактор Case IH Magnum Rowtrac: 

Гумено-верижният трактор има доста предимства пред колесните трактори. Мощността е по-голяма. Приплъзването е по-малко, разходът на гориво е по-малък. Много сме доволни. За 2 години почти го направихме основен трактор - използваме го за всички операции, които можете да се сетите, разказва Давуд.

Земеделската компания разполага с трактори от всеки сегмент на Case IH - от най-ниския мощностен диапазон Case IH JX до най-мощните трактори Case IH Quadtrac с гумено-верижно задвижване.

За „БГ АГРО“ машинният парк е изключително важен за максималната ефективност на стопанството, затова не е случайна и една от последните инвестиции - в зърнокомбайни Case IH Axial-Flow 9250 с гумено-верижно задвижване.

Ние сме оперирали с Case IH 9010 - предходен модел на този комбайн. Преимуществата на по-новия модел Axial-Flow 9250 са в по-мощния двигател. Комбайнът е по-бърз, внедрени са по-нови технологии за настройка на машината, което много улеснява оператора. Комфортът на кабината е много по-добър, споделя Давуд.

Новите комбайни Axial-Flow 9250 са оборудвани със система за автоматично водене AFS, ползваща AFS RTK+ сигнал от мрежата на Тайтън Машинъри, което безспорно прави работата на комбайна по-ефективна, споделя специалистът от „БГ АГРО“. Настройките и преминаването от една култура към друга става много бързо, а качеството на зърното по време на вършитба е много добро и не се налага допълнително почистване. 


За успешната работа на машините в стопанството на „БГ АГРО“, Давуд Давуд акцентира и на отличния сервиз и обезпеченост с резервни части от страна на Тайтън Машинъри България.

Сервизът, който обслужва Case IH в България, мога да кажа, че е един от най-добрите! Машините Case IH по принцип са надеждни, лесни за поддръжка, много ремонтно пригодни и специално за България - чрез дилъра им - обезпечеността с резервни части е много добра. Досега не сме имали проблеми с доставка на резервни части и сервизно обслужване, казва в заключение Давуд Давуд. 


Целия разговор с Давуд Давуд може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България https://bit.ly/3nTwGeF

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH”, може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.