1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Демонстрация на Оптиком в партньорство с ДюПон и Пионер Семена България

Демонстрация на Оптиком в партньорство с ДюПон и Пионер Семена България

Беше поставено началото на създаване на опитно поле

На нива от 500 дка край сливенското село Гавраилово се състоя поредната атрактивна демонстрация на основна обработка на почвата с най-новите модели трактори и плугове, предлагани от Оптиком ООД.

Фирма Оптиком наскоро отвори нов център за земеделска техника в с. Кукорево, в близост до Ямбол, който освен с трактори и инвентар разполага и с добре зареден магазин за резервни части. По инициатива на екипа на Оптиком в Ямболско се проведе събитие с любезното домакинство на инж. Драго Димитров, а партньори на Оптиком бяха ДюПон и Пионер Семена България. Демонстрацията имаше за цел да постави началото на създаване на опитно поле, а резултатите ще бъдат отчетени на по-мащабно събитие през следващата година.

Нa демонстрацията, на която гостуваха над 60 земеделски прозводителя от региона, Оптиком показа своите най-нови трактори от водещите световни брандове JCB и McCormick.

McCormick X7.670 VT Drive, агрегатиран с 6-корпусен навесен плуг, беше атрактивна комбинация в действие, която демонстрира качествена обработка. Новият трактор на McCormick е с безстепенна 4-диапазонна трансмисия, произведена в заводите на ZF и 6,7-литров двигател FPT, произведен в заводите на IVECO. Той е изработен по най-високите стандарти на тракторостроенето. Навесният плуг OVLAC, агрегатиран към него, е произведен в най-голямата фабрика в Испания за производство на плугове. Откакто са по българските полета, тези плугове са доказали във времето своята надеждност и здравина, независимо от тежките почвени условия у нас.

Резултатите от развитието на трите култури (царевица, слънчоглед и пшеница) на опитното поле на Оптиком, ДюПон и Пионер ще бъдат отчетени в края на следващата стопанска година. Събраните опитни данни и извършените обработки ще бъдат отчетени комплексно - комбинация на почвообработка, хибриди семена и растителна защита. По този начин партньорите - организатори на демонстрацията, имат за цел да покажат на земеделците, че всяка стъпка от процеса има своите специфики и само правилната комбинация от всички тях води до добри резултати.

Другият демонстриран земеделски агрегат беше трактор JCB Fastrac 8330 със 7-корпусен обръщателен полунавесен плуг OVLAC. За да отговори на нуждите на по-големите стопанства, световният лидер JCB разработи трактор с мощност 350 к.с., чийто български дебют се състоя наскоро на есенното изложение БАТА АГРО. Плугът, участващ в демонстрацията, беше окомплектован с предплужници, за да бъде още по-комплексна съпоставката между различните почвообработки.

Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.

Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон: 0700 20 205

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.