1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Демонстрация на японска техника зарадва земеделците от Северозападна България

Демонстрация на японска техника зарадва земеделците от Северозападна България

Съвместна инициатива на Агро КГ, KWS и КВС Агро България

Земеделски производители от района на Монтана бяха гости на открит полски ден край с. Якимово, на който беше демонстрирана японска техника, заедно с модерни технологии при семената и торовете. Организатор беше фирма Агро КГ – официален представител на Кубота за Северозападна България, както и на торовете Яра и на семената KWS.

Земеделските производители имаха възможност да разгледат модели в мощностния диапазон от 63 до 170 к.с., в които японските конструктори са направили сериозни подобрения. „Доста голям е интересът на земеделците от Северозападна България към марката Кубота и това личи от реализираните продажби. Интересът се увеличава. Освен това предоставяме 5-годишна пълна гаранция, 3 безплатни обслужвания и възможност за лизинг с 1% годишна лихва, каза Атанас Атанасов, собственик на фирма Агро КГ.

Атанас Атанасов, собственик на фирма Агро КГ

Атанас Атанасов, собственик на фирма Агро КГ

„Най-големият трактор, който показваме, е с мощност 175 к.с. Това е моделът М 7172, с високо ниво на оборудване, с 12-инчов дисплей с подготовка за автопилот. Машината е с предна навесна система, преден силоотводен вал, кабина с въздушно окачване, активен преден мост, трансмисията е пълен Пауършифт с 30 предавки напред и 15 назад, които могат да работят и в автоматичен режим. Тракторът чудесно се справя с тежките есенни операции на полето, каза Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България.

Моделът М 6132 от новата серия М 6 е с мощност 132 к.с., като разполага с допълнителна мощност от 20 к.с. Заради завишеното си тегло машината е подходяща за тежки обработки, а оборудван с тесни гуми тракторът се превръща в универсален помощник за всеки стопанин.

Серията MGX беше представена от трактор с мощност 135 к.с., оборудван с Пауършифт трансмисия, с 8 предавки напред и 8 назад, които се включват под товар и са разпределени в три диапазона.

Край Якимово земеделците видяха и модел М5091 – 95 к.с. от серията М5, подходящ за леки обработки, незаменим помощник в смесени стопанства.

При прикачния инвентар акцент беше поставен върху стърнищен култиватор Кубота с работна ширина 3 м, като предназначението му е да работи под плужната пета и при достигане на дълбочина 35-40 см се получава добро разрохкване на горния почвен слой и размесване на растителните остатъци, т.е. резултатът е значително подобряване на почвената структура.

Беше показана и прецизна сеялка Кубота за есенници SD1450 F с вместимост на бункера 1 000 л и захват 4,5 м. Машината се зарежда лесно и бързо с торове заради големия бункер и засява с отлична точност.

 

Kubota
Kubota

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.