1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Ден преди закриването на „БАТА АГРО 2011” агрошоуто тече с пълна сила

Ден преди закриването на „БАТА АГРО 2011” агрошоуто тече с пълна сила

Демонстрации и тест драйв – само за посетителите на престижното изложение

Още преди да приключи изложението „БАТА АГРО 2011” изводите и тенденциите са ясно очертани – второто му издание засенчва миналогодишното не само с мащабите си, но и с огромния брой на посетителите. На голям интерес се радват не само щандовете на представящите се 130 фирми, но ежедневните демонстрации и организираният тест драйв привличат фермери от цялата страна. „БАТА АГРО” е мястото за равносметка – къде се намира нашето земеделие и къде трябва да стигне. Пътят е един – само оборудването с модерна земеделска техника е нашият шанс за конкурентоспособно земеделие.

Именно „БАТА АГРО” е единственото място, където фермерите могат да се срещнат с оторизираните представители на световни марки машини и да видят агротехника, която ще промени представите им за ефективност и висока производителност. За да направят най-точния избор на трактори със съответното оборудване, земеделските производители с интерес проследиха демонстрациите, проведени по време на „БАТА АГРО 2011”.
zlateks_266
Фирма „Златекс” направи забележително шоу с марката трактори FENDT – модел 718 Vario с торачка Rauch Axis 50, трактор FENDT 936 Vario с култиватор HORSCH Tiger 4 AS, трактор FENDT 924 Vario с 12-редова сеялка за пролетни култури Sola Prosem и трактор FENDT 936 Vario с култиватор Rave Profi Bird.

 

optikom_266Фирма „ Оптиком” представи директно в работни условия трактор JCB Фастрак 8250 с прикачен агрегат Уда 3,8. Фирмата демонстрира и качествата на три модела на трактор ЛАНДИНИ. Първият модел 7210 беше в комбинация с плуг ОВЛАК. Вторият модел ЛАНДИНИ Лендпауър 135 работеше на полето с активна зъбна брана МАСКИО DM 4000. Третият модел на трактор ЛАНДИНИ Мултипауър МС 135 беше представен с копачна машина Граменя с работна ширина 2,2 м.
fermer2000_266
Фирма „Фермер 2000” представи отново пред насъбралите се на демонстрацията посетители трактор МАСЕЙ ФЕРГЮСЪН модел 8690 с мощност 370 к.с. На демонстрацията беше показан и дискер на чешката фирма ФАРМЕТ, чиято работна ширина е 6 м. Посетителите бяха впечатлени и от телескопичния товарач МАНИТУ, модел 741.

Фирма „Вантотрейд Ауто” АД, официален вносител на марката НЮ ХОЛАНД за vanto_266България, демонстрира машините си, обезпечаващи комплексно земеделските стопани. И в предпоследния ден от второто издание на „БАТА АГРО” тракторите НЮ ХОЛАНД показаха перфектен баланс между мощност и компактност. Тракторите от серията Т 5000 са подходящи за всички видове леки обработки на полето. Моделът Т5060 с мощност 106 к.с. беше представен с прикачна пръскачна БЕРТУ Пример 2000 с работна ширина 18 м и компютърно управление. Тя е подходяща за всички видове култури. Трактор НЮ ХОЛАНД модел Т8030 с максимална мощност 307 к.с. беше демонстриран с два различни прикачни инвентара – 7-корпусен плуг ГРЕГОАР БЕСОН и активна брана БРЕВИЛИЕРИ с работна ширина 4,5 м. Тя работи съвместно с пневматична сеялка за слети култури ГАСПАРДО модел Пинта 450 с работна ширина 4,5 м.


agromachina_266
„Агромашина”, официален вносител на тракторите ЛАМБОРГИНИ, представи модела R7-210 с прикачена дискова брана ЛЕМКЕН с работна ширина 4 м, както и модела R6-115 прикачен с навесен 3-корпусен плуг ЛЕМКЕН Европал 5.

 

 

На 14 май е официалното закриване на изложението „БАТА АГРО 2011”. Гостите, които тази година дойдоха на летището в Стара Загора, имаха уникалния шанс да видят най-новите машини и технологии, които се представят единствено на това изложение, инициирано от Българската асоциация на търговците на агротехника.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.