1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Денислав Иванов, земеделски производител: Всичко, което имаме от японския бранд, работи перфектно

Денислав Иванов, земеделски производител: Всичко, което имаме от японския бранд, работи перфектно

Здравина, качество и иновации от Кубота

Земеделските стопани Денислав Иванов и Ивайло Илиев бяха сред присъстващите на демонстрацията край с. Горни Дъбник, организирана от фирма КББГ съвместно със своя дилър Фермер 2016 за областите Ловеч и Плевен. Дошли са да видят новите технологии от Кубота и да планират нови инвестиции.

Денислав Иванов от с. Лазарово (Плевенско)

Денислав Иванов от с. Лазарово (Плевенско)

„Обработваме 100 дка с люцерна, имаме пасища 300 дка, косим ги с косачка Кубота DM240. Също така, имаме балопреса Кубота ВV4160 и сме много доволни. Това са издръжливи машини, работят много добре, каза Денислав Иванов от с. Лазарово (Плевенско). - Ходихме при други колеги, които притежават същите машини, и видяхме, че при тях работеха много добре, после и ние ги изпробвахме и ни харесаха. Участваме по инвестиционните мерки на ПРСР и сме решили да закупим трактор с мощност 95 к.с. от серия М на Кубота. Преценихме, че той е идеален за нас. Тествахме го и видяхме, че е маневрен, много е комфортен и като цена ни удовлетворява. Всичко, което имаме от японския бранд, работи перфектно, досега не сме имали проблеми.“

Ивайло Илиев, който обработва земя в общ. Роман, притежава трактор Кубота с мощност 123 к.с. от серията MGX.

Ивайло Илиев, общ. Роман

Ивайло Илиев, общ. Роман

„Преди 3 години го купихме. Признавам си, че бях скептичен, но се оказа, че съм допуснал грешка. Днес мога да кажа, че това са много добри машини. Тракторът е маневрен и виждам, че има много добро съчетание на двигател и шаси. Представя се отлично във всяка дейност, дори го включваме и в сеитба. Много съм доволен. Има нисък разход на гориво и не сме срещали никакви технически проблеми с него. Една прекрасна машина. Преди това много се оглеждахме и в крайна сметка ни привлече добрата цена. Тази година закупихме сеялка за слята повърхност и торачка Кубота. Сега оглеждаме трактор от серията М7 (130-170 к.с.). Искаме да си купим и стърнищен култиватор.“

Не е случайно, че марката Кубота устойчиво държи второто място на пазара по продажби на трактори за първото полугодие, обясни Евгени Лаков, дилър на Кубота за Ловеч и Плевен. Машините Кубота могат да се видят във всяко едно земеделско стопанство. Условията, които предлагаме - гаранцията от 5 години, 3 безплатни обслужвания и конкурентни цени са атрактивни за фермерите. Кубота работи с лизингови гъвкави схеми с 0% оскъпяване.

Представените на полето машини на Кубота определено заслужиха вниманието на гостите на демонстрацията.

Кои бяха акцентите при тракторите?

Трактор Кубота М5091 (95 к.с.) - универсална машина, която може да се ползва за пръскане, сеитба, окопаване. Към него може да бъде агрегатиран челен товарач за работа в животновъдни стопанства. Серията предлага два модела с мощност 95 и 115 к.с.

Трактор Кубота M105 GX IV (112 к.с.) - трансмисията му е с полуавтоматични скорости с 3 диапазона по 8 скорости, които се включват в движение под товар. Серията предлага модели с мощност от 95 до 143 к.с.

Трактор М7152 (150 к.с.) – с варио трансмисия, но може да бъде оборудван с пауършифт трансмисия, с предавки под товар. Серията предлага модели с мощност от 130 до 170 к.с.

Прикачна техника за есенната кампания

Кубота представи на демонстрацията 4-корпусен обръщателен плуг. Особеното при него е, че е с ресорна защита и в тези тежки условия сработва добре, посочи търговският директор на КББГ Мирослав Николов.

Кубота

Кубота показа и стърнищен култиватор с 3 метра работна ширина, като към него допълнително имаше дискова работна секция отпред, чието предназначение е да нарязва растителните остатъци. Работната й дълбочина е от порядъка на 35-40 см като идеята е да се слезе под плужната пета.

Кубота

Беше показана и прикачна пръскачка Kubota XTS 4 с обем на резервоара 3 200 л и щанга 24 м. Изключително прецизна машина. С iXclean Pro всички функции могат да се контролират от ISOBUS терминала в кабината. Производственият процес, излязъл от самолетната индустрия, я прави единствена по рода си и е изключително здрава и издръжлива, обясни продуктовият мениджър за прикачен инвентар в КББГ Станимир Ганев.

Сеялката за пролетни култури и рапица е оборудвана с варио рама, която може да се регулира на междуредие от 45 до 80 см през 5 см. Машината е изцяло електрически задвижвана ISOBUS.

Кубота

Сеялката SD 1450 е предназначена за есенни култури с работна ширина 4 и 5 м, във версии с 3 и 4 м твърда рама и 4 и 6 м сгъваема рама, предназначена за предсеитбена подготовка, подравняване, уплътняване и сеитба с едно минаване. При проектиране на машината е отделено специално внимание на високоскоростната работа (10-18 км/ч) без компромис в перфектното полагане на семената.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.