1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. DEUTZ-FAHR: Все по-новаторска и печелеща награди гама трактори

DEUTZ-FAHR: Все по-новаторска и печелеща награди гама трактори

Безкрайни възможности с елегантен дизайн

DEUTZ-FAHR взе участие на изложението EIMA International 2022 г. със статично и динамично представяне на 22 модела, представляващи все по-широката гама трактори, които печелят популярност на италианския, европейския и световния пазар.

Селекцията от показани трактори може ефективно да покрие всички нужди на полевото земеделие, специализирани приложения като лозя/овощни градини и дейности по грижа за земята/голф игрищата, предлагайки безбройни решения в мощностния обхват 50 до 340 к.с.

Всички трактори DEUTZ-FAHR са известни с високите си стандарти за качество, изключителна здравина и надеждност, водещи в класа удобство и ергономичност, съчетани със страхотна лекота на употреба и интуитивност, което означава, че всеки може да управлява най-новия трактор и технологиите за прецизно земеделие.

 

Серия 7 TTV – многократно награждавана

Именитата серия 7 TTV беше представена на EIMA 2022 от новия флагмански модел 7250 TTV HD, най-новото въплъщение на серия трактори, които са еталон за високомощностния сегмент от самото начало, наскоро получил редица награди както за дизайна си, така и за техническите си характеристики, което свидетелства за чистото превъзходство на дизайна, който е съвършен от ден първи. Трупащ голямо одобрение на пазара, този трактор гарантира много високи равнища на удобство за оператора, по-голяма автономност и върхова ефективност с намален разход на гориво и експлоатационни разходи. Най-високите нива на производителност са гарантирани по всяко време, благодарение на новия двигател Deutz, Етап V (с повишена до 247 к.с. максимална мощност и повишен до 1072 Nm максимален въртящ момент), новата предавателна кутия TTV с безстепенно променящо се предавателно число, която позволявам максимална скорост от до 60 км/ч при намалени обороти на двигателя, големият резервоар за дизелово гориво с вместимост от 505 литра, допустимият максимален товар от 16 тона – което осигурява полезен товар от повече от 6 тона, задният навесен механизъм с максимална товароподемност от 11,1 и новата хидравлична система CleanOil с помпи, чувствителни към натоварването, предлагащи се с дебити от до 210 l/min и 90 l масло налично за външни потребители. Освен това експлоатационните разходи са намалени драстично в цялата серия 7 TTV, тъй като интервалите за смяна на хидравличното и трансмисионното масла са удължени до изумителните 2 000 часа, докато интервалът за смяна на двигателното масло е удължен до 1 000 Моточаса.

 

Серия 6 TTV - безпрецедентно атрактивна

Новата серия 6 TTV беше представена на EIMA от два модела, показани в два от новите налични цветове с ексклузивното оборудване Warrior. Както 6190 TTV Warrior (в явайско зелено), така и 6230 TTV Warrior (в матово зелено) са трактори с голяма мощност, които се отличават от масата благодарение на превъзходните си надеждност и удобство и на намаления разход на гориво и разходи за поддръжка, дължащи се на удължения на 1 000 часа интервал за смяна на двигателното масло и на 2 000 часа за интервала за смяна на маслата в предавателната кутия и хидравличната система. Двата модела в семейството (6190 TTV, 6230 TTV) се задвижват от двигател Deutz, Етап V, който на най-мощния модел развива максимални мощност и въртящ момент от 230 к.с. и 970 Nm съответно. Всеки модел е оборудван с чисто новата „COMPAUND” предавателна кутия TTV, която гарантира безпрецедентни гладко превключване и удобство при шофиране. Най-ниският разход на гориво при транспортни приложения се гарантира с новата предавателна кутия TTV, която зададе новия еталон в категорията по отношение на ефективността и надеждността, позволявайки достигането на скорост от 40 км/ч с по-ниски от 1 200 об/мин на ДВГ, 50 км/ч с по-ниски от 1 500 об/мин и 60 км/ч с ДВГ, работещ на по-малко от 1 800 об/мин (това важи за 6230 TTV). Комфортът на водача е също на изключително високо ниво на тези трактори, каквото е и нивото на наличните технологии, които включват хидравлична система с изцяло електронно управление на електрохидравличните клапани, помпи, чувствителни към натоварването, които могат да осигурят хидравличен поток до 210 l/min (на 6230 TTV HD), ISOBUS с управление на работната машина на трактора (TIM) и опцията за специфичен пакет с интелигентни селскостопански решения SDF (Smart Farming Solutions) за управление на стопанството 4.0 и автоматична GPS навигация.

 

Серия 6 Powershift/RCshift – гъвкавост и универсалност

Моделите 6210 RCshift и 6160.4 Powershift представят средната/високата мощностна гама на серия 6 Powershift/RC на EIMA. Успешната и обширна гама машини включва общо осем модела с две версии на предавателната кутия, покриващи мощностен обхват от 160 до 230 к.с. - всичките оборудвани с двигатели Deutz Етап V. 4-цилиндровите модели 6160.4 и 6170.4 включват късо междуосие, което осигурява страхотна маневреност. Освен това, 6-цилиндровите модели се предлагат с две различни междуосия. Новите 6160 до 6190 със средното си междуосие предлага отлично съотношение между мощност и размер и са идеално пригодени за тежки почвообработващи и ливадни приложения. А новите модели 6210 и 6230 с дългото си междуосие са истински пакети от производителност и осигуряват тежкотоварна тяга във всякакви условия. 6 цилиндровите двигатели са с увеличена изходяща мощност и въртящ момент – вече с до 20% по-високи стойности от предишните модели. Ниският разход на гориво, в съчетание с новите горивни резервоари позволяват работа без прекъсвания през най-дългите дни. В допълнение към кабината MaxiVision (с механични задни електрохидравлични клапани) и кабината MaxiVisionPro (с електронни задни електрохидравлични клапани) е добавена новата опция MaxiVision+, която съчетава със смесената си конфигурация (съчетание от механични и електронни задни електрохидравлични клапани) лекота на употреба и удобство. Освен това много нови функции за комфорт бяха добавени към тези модели, като новите огледала за обратно виждане XLarge vision, новата първокласна озвучителна система 4.1, както и активна хладилна кутия.

 

Серия 6.4 TTV/RVshift – с премиера в Болоня

На търговския панаир EIMA 2022 г. DEUTZ-FAHR с гордост показа новата серия 6.4, която попада в мощностния обхват 130 до 160 к.с., с 6 различни модела, всичките проектирани да осигуряват максимална ефективност, гъвкавост и превъзходно удобство на борда, с качество и технологии „Произведено в Германия“. Ново, ексклузивно силово предаване, с нови двигатели, високопроизводителни предавателни кутии и новопроектирани предни мостове, осигуряват отлична производителност във всички условия, както и превъзходна теглителна мощност и висока обща ефективност. Моделите 6130.4 - 6140.4 - 6150.4, които са оборудвани с предавателните кутии с безстепенно изменящо се предавателно число TTV или RVshift (победител на „Novità Tecnica“ или носител на наградата за технологично новаторство), имат максимална мощност от 136, 147 и 156 HP съответно; всяка машина се характеризира с най-доброто техническо съдържание и огромна гъвкавост, която се експлоатира до най-високите нива, което ги прави съвършени за всички видове работа. Освен предавателната кутия с безстепенно променящо се предавателно число TTV, моделите 6.4 могат да бъдат поръчани също и с новата трансмисия RVshift, модерна и интуитивна предавателна кутия, основаваща се на идеята за превключване на предавките при пълна мощност и под товар - Full Powershift, позволяваща превключване на всичките налични предавки – 20 на преден и 16 на заден ход – без в никой момент да се прекъсват въртящия момент и сцеплението на колелата. Моделите RVshift могат да бъдат оборудвани с пълзящи предавки, което позволява постоянна работа между 20 м/ч и 5 км/ч. Серията 6.4 предлага много високи нива на удобство, с кабините MaxiVision с въздушно окачване, ергономични и интуитивни многофункционални подлакътници, хидравлично окачени предни мостове и пакети SDF, специално проектирани за прецизно земеделие и поради това са идеални за работа в нивата, стопанството и с челна товарачна уредба.

 

Серия 6C – новаторство и дързост

За представяне на чисто новата гама, включваща безпрецедентна възможност за конфигуриране, моделът 6135 C TTV Warrior – оборудван с отличилата си предавателна кутия TTV и ексклузивното оборудване Warrior Black – и моделът 6135 C RVshift, който използва същата предавателна кутия, спечелила наградата „Novità Tecnica“ (технологично новаторство) със серията 6.4 RVshift, присъстваха на търговския панаир EIMA. Серията 6C се слави с несравнима възможност за конфигуриране в мощностния сегмент, простиращ се от 115 до 145 к.с. Силовото предаване вече включва двигатели FARMotion 45 и нови предни мостове с активно окачване, проектирани да осигуряват отлична производителност във всички условия, превъзходно сцепление и високи нива на обща производителност, както при високоскоростни транспортни приложения (благодарение на опцията си 50 км/ч), така и при работа в нивата или в стопанството. Новата серия се състои от три мощностни модела (6115 C - 6125 C - 6135 C), налични в три разновидности на предавателната кутия – (PS-RVshift-TTV) всичките споделящи съвременен, хващащ окото дизайн, запазващ стила на днешната гама DEUTZ-FAHR. С хидравличната система с чувствителност на натоварването, която осигурява до 120 l/min и изключително удобна среда, благодарение на кабината TopVision и новия ѝ интериор, серията 6C е еталон в категорията си на комуналните трактори със средна мощност.

 

Серия 5 – за средни по големина стопанства

Представлявана на EIMA от модела 5125, серията 5 е идеална за средното стопанство и се характеризира с безкрайната си гъвкавост в сегмента. Предлаганите модели покриват всички изисквания на ползвателя.. Серията 5 се отличава със специалните функйции, които предлага, като 100% блокаж на диференциала, хидравлична спирачка за паркиране, електронно управляван заден навесен механизъм с гасене на трептенията и четири скорости на ВОМ, заедно със синхронизиран ВОМ с независим изходящ накрайник. Също така си струва да се отбележи хидравличната система, която може да осигури до 90 l/min и 3-степенната автоматична предавателна кутия с превключване на предавките при пълна мощност и под товар Powershift (APS- автоматичен PowerShift). Оборудвана с двигатели FARMotion 35 (3-цилиндров модел със 100 к.с.) или FARMotion 45 (4-цилиндрови двигатели за моделите от 95 до 126 к.с.), машините от серия 5 предлагат също и широка гама опции по отношение на предавателните кутии, позволявайки моделите да бъдат оборудвани с APS F60/R60 предавки, за да достигат до 40 км/ч с двигател, работещ на икономични обороти.

 

Серии 5D и 5D TTV - надеждност, здравина и производителност

Серията 5D се предлага както с 3-степенни предавателни кутии Powershift, така и с новаторските предавателни кутии с безстепенно променящо се предавателно число TTV. Представляващ серията на EIMA бе моделът 5115 D TTV, предлагащ максимално удобство при работа благодарение на предавателната кутия TTV, окачването Hydro Silent-Block на кабината и независимо активно окачване на предния мост. Мощният двигател FARMotion 45 развива до 126 к.с. максимална мощност (с Overboost) и гарантира най-нисък разход на гориво във всякакви условия. Благодарение на използваните висококачествени компоненти, тези модели се славят с високи равнища на надеждност, здравина и производителност. Хидравличната система с висок дебит (с помпа 100 l/min LS) и компактните габаритни размери позволяват на тази серия не само да работи в приложения в открити ниви, но също и да работи ефективно дори и в овощни градини и лозя с широко междуредие. И накрая, но не на последно място, спирачната система за 4-те колела, HPB, покривът FOPS и кабината, съответстваща на категория 4 винаги гарантират максимална сигурност във всички работни условия.

 

Серия 5 DS/DF/DV TTV - високо ниво в компактни размери

Популярната гама на DEUTZ-FAHR от специализирани трактори беше представена на EIMA от моделите 5105 DS TTV и 5115 DF TTV, и двата от които служат за нагледен пример как голям брой технологии от високо ниво могат да бъдат натъпкани в компактното пространство на специализиран трактор. Новата серия 5 DF/DS/DV TTV допълнително вдига летвата в своята категория, изтласквайки стандартите за качество още по-високо, благодарение на новите, по-мощни и по-икономични двигатели с мощности от до 126 к.с. (с Overboost), популярните предавателни кутии TTV и мощната хидравлична система с електронно управление на хидравличните клапани, която може да осигури до 100 l/min масло към разпределителните клапани. Всеки модел може да бъде конфигуриран с до 5 независими разпределителни клапана отзад, до 4 независими средно монтирани разпределителни клапана, както и различни хидравлични дублирания. Най-добрата в класа си кабина с плосък под, филтриращата система за кабината CAT.4 и много налични опции, като разновидностите с 3 и 4 цилиндъра, независимото активно окачване на предния мост или многобройните възможности за агрегатиране на инвентар, позволяващи безпрецедентна гъвкавост, за да се покрият изискванията на всяко приложение, което можете да си представите в професионалните лозя и овощни градини.

 

Експортна гама (международен регион)

DEUTZ-FAHR показа също три трактора, предназначени изключително и само за страни извън Европейския съюз, без ограничения на емисиите. Agrofarm G 100 е един от трите модела за полева работа в рамките на серия, която благодарение на приложението на изпитаните двигатели от серия SDF 1000 покрива мощностния обхват, простиращ се от 85 до 115 к.с. и наличен както с класическият механичен реверс, така и с новаторският, електрохидравличен реверс за смяна на посоката при пълна мощност и под товар PowerShuttle, с кабина и платформа.

Моделът 4060 E Keyline се характеризира с върховната си опростеност и абсолютна надеждност, съчетани с модерен дизайн и ергономичност, който съответства на всички най-нови стандарти. Част от гамата от четири компактни машини с мощност от 45 до 60 к.с. и отговарящи на Ниво III A двигатели, тези модели могат да бъдат оборудвани с напълно синхронизирани предавателни кутии с до 12+12 предавки и се предлагат в разновидности както с 2-, така и с 4-двигателни колела.

Най-новият от трите представени модела е 4100 W: предшественикът на гама, която включва изключително компактни и пъргави машини с 90 до 100 к.с. мощност, с модерен дизайн, високи нива на удобство и изключителна лекота на употреба. Новата гама 4W се предлага с удобната първокласна кабина с 4 колони със светодиодни фарове или с платформа. Отлично разпределение на теглото, голям пътен просвет и специални гуми правят машините от серия 4W идеални за оризища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.