1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Днес закриват изложението AG CONNECT в Атланта, САЩ

Днес закриват изложението AG CONNECT в Атланта, САЩ

Медиен партньор от България е списание „АгроКомпас”

Изложението AG CONNECT официално стартира на 08 януари в Международния конгресен център на Атланта. Организатор на форума е международната Асоциацията на производителите на оборудване, базирана в щата Уисконсин, САЩ. В нея членуват повече от 800 компании, които произвеждат и предлагат оборудване, машини и сервизно обслужване  за земеделието, горите и други промишлени сектори. Стратегически партньори на AG CONNECT са изложението „Агритехника” и DLG.

На изложението взеха участие 382 компании от над 60 страни, а за сравнение на предишното издание през 2010 г. техният брой е бил 312. Тази година имаше общи щандове на производители от Аржентина, Бразилия, Германия и Италия.

Ден преди официалното откриване на AG CONNECT се състояха  сесии за практическа информация, фокусирана върху новите технологии, иновациите и най-добрите практики. Целта беше фермерите да получат помощ при увеличаването на продуктивността и рентабилността в земеделието. Сесиите също така предложиха решения за посрещане на световните предизвикателства за изхранването на 9 млрд. души през 2050 г. Дискутираха се теми относно стабилността в земеделието, напояването, прецизността на производството, цената на земята, торенето на културите, с какви технологии да посрещаме промените в климата, пазара на царевицата и соята, запазване на почвеното плодородие, производство на биомаса, дори имаше тема за първа помощ при случай на злополука на полето.

На специална пресконференция бяха дадени насоки за бъдещето на производството на биодизел с участието на Обединения борд на производителите на соя и този на производителите на биодизел.

„Фермерството се променя, бъдете готови с CASE IH” – с това мото американската компания прикани посетителите на щанда си, за да присъстват на дискусии, свързани с ефективността в земеделието, за тенденциите на световния пазар, технологиите SCR и EGR. Същевременно с това гостите разгледаха комбайна CASE 635 от 400 к.с с хедер за прибиране на памук, трактора CASE Куадтрак 600, както и CASE Магнум 340.   

Концернът AGCO представи на впечатляващия си щанд най-новите машини – Масей Фергюсън от серия 5400, и Масей Фергюсън – модел 8680. Другата марка на щанда на корпорацията беше Фенд 828 Варио, както и американските Челинджър с моделите МТ 675D и МТ 855С. Пръскачката Terragator 8303 беше определена като един от топпродуктите на годината заради иновативната трансмисия CVT и новия 8,4-литров дизелов двигател AGCO Сису Пауър.

Това е второто издание на агрошоуто, като първото се проведе през 2010 г. в Орландо, Флорида. Оттук нататък периодичността на AG CONNECT ще е през две години, така че следващото издание ще бъде през 2013 г. във Флорида, заяви на пресконференция ден преди закриването на изложението Мартин Ришенхаген – председател на AG CONNECT 2011 и президент на корпорацията AGCO.

По същото време и на същото място – в Международния конгресен център на Атланта, се проведе и годишната среща на AFBF – най-голямата национална фермерска организация на САЩ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.