1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Дори и при тежки почвени условия, машините на „Римекс 1 – Холдинг” АД се справиха брилянтно

Дори и при тежки почвени условия, машините на „Римекс 1 – Холдинг” АД се справиха брилянтно

Висока класа, производителност и качество на обработките видяха фермери от цяла България

„Римекс 1 – Холдинг” АД проведе мащабна демонстрация в землището на  гр. Летница. В работни условия бяха представени машини от марките CASE, SALFORD, VADERSTAD, KVERNELAND, TECNOMA, SOGEMA. За първи път бяха показани почвообработващите машини на френската компания JEAN DE BRU.

Поради продължителните превалявания в последните седмици в района на Летница, почвените условия бяха тежки. Това не беше проблем, а предизвикателство за представените машини. Присъстващите на демонстрацията земеделски стопани се увериха, че комбайнът CASE – модел 9120 с мощност от 490 к.с. се справя отлично с тежките условия на жътва. „Няма друга машина, която да гарантира максимален добив при овършаване” – каза управителят на „Римекс 1 – Холдинг” Румен Лазаров, който лично присъства и ръководи демонстрацията. Комбайнът 9120 е с нов ротор, наречен „малка тръба”, който е много по-компактен за още по-добро предпазване на посевите и осигуряване на подобрено качество на сламата. Новият ротор намалява също така и разхода на гориво, въпреки повишената производителност.

Другият представен комбайн на полето беше моделът 7088 с 360 к.с., който е най-мощният от средния клас. Той е с 6-цилиндров, турбо-дизелов двигател, покриващ нормите „TIER III” и е с нисък разход на гориво. Скоростта на разтоварване от 106 литра/секунда се постига с опцията 6,4-метров разтоварващ шнек и означава, че зърнобункерът може да бъде напълно разтоварен за по-малко от 100 секунди.

По отношение на тракторите по традиция фирмата вносител акцентира на свръхмощните машини, предназначени за едрите фермери като STEIGER QUADTRAC 535 и STEIGER 385. По-средните земеделски стопани също имат възможност да оборудват стопанствата си, спирайки се на моделите PUMA 210, MAXXUM 125 или JX 95.

На полето беше показана прикачната техника на SALFORD и VADERSTAD, които са съвършените решения за всякакъв тип работа на полето. Фермерите с интерес проследиха работата на канадския чизелов култиватор на SALFORD – една тежка машина, заместваща работата на плуга. Бързина и висока производителност показаха авангардните шведски машини VADERSTAD, които вече са добре познати на нашите фермери. Техен типичен представител е култиваторът Топдаун, който работи на дълбочина 5-25 см.

За първи път пред български фермери бяха представени дискова брана, култиватор и стърнищен култиватор на френската компания JEAN DE BRU. След като тя наскоро се е отделила от KVERNELAND, сега самостоятелно предлага богата гама от почвообработващи машини и днес те са в България, благодарение на „Римекс 1 – Холдинг”.

Румен Лазаров подчерта, че в търговските офиси на фирмата земеделските стопани са насочвани към икономически най-изгодните и гъвкави решения по отношение на обновяването на машинния им парк.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.