1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. EIMA International: Триумф на механизацията

EIMA International: Триумф на механизацията

Рекорден интерес към изложението, чието следващо издание ще бъде през 2018 г.

Голямото изложение на селскостопанска техника EIMA International - с нов рекорд от 285 000 посетители от 140 страни. Това е ръст от 21%, в сравнение с цифрата от изданието от 2014 г. Участваха повече от 44 000 представители на бизнеса, което е нарастване от 18%. Деловите срещи и големият интерес от страна на медиите към изложението го превърнаха в празнично събитие за селското стопанство по света.

Изложението, организирано от FederUnacoma, Италианската федерация на производителите на земеделска техника, генерира огромен брой бизнес контакти. То предложи на посетителите голям обхват от технологии, представени от 1900 изложители. 

Преди всичко обаче, EIMA International 2016 е насочено към бизнес делегациите

от 80 страни, 70 от които бяха организирани от FederUnacoma в сътрудничество с Агенцията за икономическо развитие към икономическото министерство. Само инициативата ICE-FederUnacoma доведе до 15 000 посещения на щандовете на изложителите-производители и 3000 бизнес-срещи, в които са участвали хора от бизнес делегациите. Деловите представители са предимно от Южна Америка, Северна Африка и района на юг от Сахара, Близкия Изток, Югоизточна Азия, бивши съветски републики, Балканите и Океания. За първи път участие в EIMA взеха делегации от Йордания, Кения, Мозамбик и Палестина. Аржентина, Бразилия, Чили и Перу са страните с най-многобройни участници. Отвъд официалните делегации, повече от 40 000 бизнесмени от 140 страни са дошли като независими посетители.

Интересите на италианските и чуждестранните присъстващи са били насочени към всички сектори, представени на изложението - от трактори и компоненти, напояване и градинарство до биоенергия,

Италианската асоциация за биомаса разпространи информация за разумни практики и технологии за използване на селскостопански и производствени отпадъци като възобновяеми енергийни източници.

Президентът на FederUnacoma Масимо Голдони заяви: „Това издание затваря цикъла на EIMA International в настоящите панаирни площи в Болоня. Ние търсим по-добри решения за бъдещето, при които изложението ще промени своя облик, благодарение на планираното преустройство на панаира в Болоня. Промените ще отговарят по-добре на потребностите на посетителите, които ще могат още по-лесно да се запознаят с постиженията в сектора.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.