1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Fimax – качество на механизацията в животновъдството

Fimax – качество на механизацията в животновъдството

Миксери за хранене на животните, ремаркета за разхвърляне на тор, телескопични товарачи, цистерни за течен тор, косачки и др.

Механизацията в животновъдството е много важна не само заради проблема с работната ръка, но и заради постигането на по-добра ефективност. Именно с тази основна цел турската компания Fimax произвежда машини за животновъдството. Последните си разработки компанията представи на изложението Агритехника в Хановер.

Семейната компания е основана през 1975 година, като към днешна дата изнася в 110 страни по целия свят. Заводът се намира в гр. Бурса, с персонал над 200 души.

„Произвеждаме миксери за хранене на животните, трошачки на царевица, прикачни силажокомбайни, ремаркета за разхвърляне на тор, телескопични товарачи, цистерни за течен тор, косачки. Годишно произвеждаме от 4 хиляди до 5 хиляди машини“, заяви Фатих Дурак, мениджър по експорта във Fimax.

Вертикалните миксери са много лесни за използване, размерите им са от 1,5 до 36 куб. метра. Подходящи са за големи и малки ферми. Стоманата и ножовете са изключително качествени. Много от елементите на нашите машини са произведени от най-добрите европейски производители. При вертикалните фуражни миксери продаваме около 1000 машини годишно, пазарен лидер сме при този продукт в 7 страни особено в Латинска Америка. Теглени от трактор, те директно миксират и раздават храна на животните във фермата.

При хоризонталните миксери размерите са от 4 до 12 куб. метра. Те са предпочитани повече за употреба в по-старите ферми, където таваните са по-ниски.

На Агритехника показахме телескопичен товарач с двигател Perkins, с италианска хидравлика и оси. Гамата е от 30 до 60 к.с. Имаме и модели с кабини и климатик.

Друг интерес продукт е ремарке за разхвърляне на тор. Вместимостта му е от 5 до 25 тона.

Фимакс

Фатих Дурак, мениджър по експорта във Fimax

„България е един от нашите любими пазари. Присъствието ни във вашата страна е от 10 години. Преди две години подписахме договор за ексклузивно представителство с Агро Скай. Това е много силна компания, с голям потенциал, на която се доверяваме. Имат 9 бази в страната и са много добри при сервиза. Те основно продават нашите телескопични товарачи, ремаркета за разхвърляне на тор, вертикалните фуражни миксери са много популярни в България. 
Имаме стратегия и планове за развитие с Агро Скай. Надяваме се на станем пазарен лидер в България при този тип оборудване“, заяви Фатих Дурак.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.