1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Фирма Варекс показа нови и атрактивни машини на изложението в Добрич

Фирма Варекс показа нови и атрактивни машини на изложението в Добрич

Въпреки финансовата криза българският пазар се развива динамично


За първи път у нас по време на изложението в Добрич беше показан скрейпър Рейнолдс с лазерен нивелир. За да представи неговите предимства специално беше дошъл специалистът Детлеф Хеслер, мениджър продажби в германска фирма, която е генерален вносител на американски скрейпъри за Европа.

Той разясни, че целта на тази нова машина е да се подобри качеството на селскостопанските обработки. Използвайки я, фермерите могат да увеличат своята производителност, като подравняват своите терени и ги подготвят за всички по-нататъшни обработки.
При равни повърхности всички останали земеделски машини ще работят по-ефективно – убеден е Детлеф Хеслер, който поясни, че тази машина отнема почва там, където е повече, като прехвърля почва, там, където тя е по-малко. По този начин се осигурява постоянно ниво на влага в почвената структура и се дава възможност за осъществяване на отлична поддръжка на терените.

Ето защо според Детлеф Хеслер тази машина е една добра инвестиция.

Детлеф Хеслер – мениджър продажби

- Представеният тук скрейпър е с големи гарабити, но е олекотен като конструкция, той е със специфична хидравлична система и с допълнителни защити. Може да бъде оборудван с лазерни нивелири или с GPS навигация, като по този начин се спомага за увеличаване на ефективността на почвените обработки. Амбициите ни са да представим на българския пазар пълния набор от нашите продукти, които варират от 2 до 8 м ширина, като за тях необходимата мощност на тракторите трябва да бъде от 100 до 500 к.с.

Комбинацията на представения на щанда на Варекс скрейпър с този американски трактор може да бъде много успешна, убеден е Джейсън Уеб, който също беше сред чуждестранните гости на изложението в Добрич.

По думите му гумено-верижният трактор модел МТ 865 Це Ес – от 510 к.с. има комбинирано приложение – както в селскостопанския, така и в индустриалния сектор.

Джейсън Уеб – продуктов мениджър за Европа, Африка и Близък Изток

- Машината притежава напълно интегрирана система Айсобъс по отношение на електрониката, което прави трактора изключително приспособим за работа с много големи прикачни машини, като това е още по-улеснено и благодарение на сателитната GPS навигация за управление. Машината е с верижна ходова система, която по-малко уплътнява почвата, което е важно за ефективността на обработките. Двигателят, трансмисията и ходовата част на модела са Катерпилар. Хидравличната система е напълно електронна, комфортната кабина е последна разработка на Челинджър. В зависимост от типа на използваната прикачна машина производителността на трактора е от 40 до 100 дка на час.

Другата американска новост, с която земеделските производители се запознаха по време на изложението в Добрич, е хидростатично задвижваната пръскачка Рогейтър – модел 12 86 C. Тя е най-големият модел, който Челинджър произвежда и се представя у нас точно навреме, защото тя напълно може да замени авиационното пръскане, което предстои да бъде преустановено в България.

Специалист в областта на тези машини е Франк Ромбоутс. Той заяви, че пръскачките Рогейтър са предназначени за фермери, които обработват големи площи, тъй като нейната производителност може да достигне до 700 дка на час.

Франк Ромбоутс – продуктов мениджър

- Досега в България сме представяли пръскачки от серията Спракуп, които са самоходни, механично задвижвани. Рогейтър е новост за вашия пазар. Тя е с мощен двигател, с уникална центрофужната помпа, а системата за разпръскване е базирана на постоянния поток. Машината постига 30 метра ширина на разпръскване. Резервоарът й е 4 800 литра, което позволява пръскане от 45 мин. до един час, без да се налага да се презарежда.

Всички тези американски машини могат да заемат своето стабилно място в стопанството на всеки един български земеделски стопанин – убеден е вносителят на техниката, който е оптимист по отношение на пазара. Потвърждение за това намираме и в думите на Филип Лазаров – търговски директор във Варекс.

- По отношение на перспективите за развитие на Варекс сме оптимисти. Практиката през последната година показва, че независимо от условията на финансова криза българския пазар се развива динамично, като очакванията ни са многообещаващи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.