1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. FORESTMAX и FORESTLAND – гуми за работа в горското стопанство

FORESTMAX и FORESTLAND – гуми за работа в горското стопанство

BKT внедрява иновативни и високоефективни гуми за агролесовъдството

В днешно време агролесовъдните системи стават все по-често срещани, допринасяйки за намаляване на уязвимостта на земеделските и горските земи към изменението на климата. В същото време те дават възможност на стопанствата да увеличат своята устойчивост, както и да се възползват от произтичащите от това ползи и възможности. С цел да помогне на агробизнеса да се възползва напълно от агролесовъдството, BKT - като водещ производител на гуми Off-Highway, излезе на пазара с две гуми, които са специално проектирани, за да отговорят на нуждите на смесената употреба, в които съчетаването на оперативната ефективност на земеделска земя с отлично представяне в горските райони е от жизненоважно значение.

Двете гуми FORESTMAX (радиално строителство) и FORESTLAND (кръстосано строителство) отговарят точно на типичните нужди на селските райони, които се характеризират с висока степен на разнообразие на терените, като например в агролесовъдството - по този начин взискателни от оперативна гледна точка и силно предизвикателни за машините. Тези два продукта на BKT, които бяха въведени преди няколко месеца, са надеждно и високо безопасно решение, чиято сила се крие в неговата гъвкавост.

 

"Търсим решение, което да отговаря на изискванията на селскостопанските предприятия, като се редуват полеви приложения и по-напрегнати дейности, като например операции в гористи и горски територии. Тези две нови гуми се отличават със своята адаптивност за използване на променливи и неравни терени с много клони, дървесни отпадъци, корени, камъни и отломки, които могат да повредят неподходящи фитинги", коментира Денис Пиколо, продуктов мениджър "Селскостопански гуми", BKT Europe. "Не такъв е случаят с FORESTMAX и FORESTLAND, които наистина са две перфектни решения за справяне с различните оперативни нужди на тези две среди."

 

Здравината и изключителната устойчивост на рязане, дори при най-тежките условия на работа[MRTT1] , всъщност са ключови характеристики на тези две гуми. FORESTMAX разполага със специално разработена смес на протектора и конструкция със стоманен колан, които значително намаляват риска от пробив.

Докато е на неравен терен гумата осигурява отлично сцепление и стабилност благодарение на силното си отворено рамо. FORESTLAND, от друга страна, е особено здрава и устойчива гума, която е в състояние да се справи и с най-трудните условия благодарение на специалния полиестерен корпус и здравата си странична стена, осигуряваща дълъг живот на продукта.

Комбинацията от устойчивост на протектора и дизайн на раменете прави FORESTMAX гума с отлични самопочистващи свойства, която може да се използва и за някои селскостопански операции с трактори, като обработка на почвата и раздробяване на камъни. Дизайнът с отворени рамене на FORESTLAND осигурява отлично сцепление върху меки почви, докато твърдите, подсилени уши на протектора осигуряват добро сцепление на всеки терен заедно с високи самопочистващи свойства.

Стабилността е друга характеристика, която тези два продукта имат - от съществено значение за справяне с тежките условия на работа на горското стопанство при пълна безопасност.

С помощта на FORESTMAX и FORESTLAND BKT преследва ангажимента си да предлага на пазара все по-висококачествени гуми, които са специално разработени, за да помогнат за ускоряване на разработването на печеливши системи и производителността на компаниите, фокусирани върху качеството.

 


 [MRTT1]"applicazioni" non ha molto senso, se l'applicazione è '"агролесовъдство"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.