1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Германските производители с рекорден оборот

Германските производители с рекорден оборот

За готовността на фермерите да купуват нови машини са допринесли и държавните субсидии

Въпреки коронакризата, през 2020 година германските производители на аграрни машини постигнаха рекорден оборот в размер на 9 милиарда евро. За периода производството на агротехника се е увеличило с 5 %.
 
Една от основните причини за добрите резултати на този индустриален бранш са необикновено високите цени на зърнените култури, покачили се от средата на годината до най-високото си ниво за последните 10 години. В момента търсенето в световен мащаб е голямо, защото мелници и крайни потребители се презапасяват, коментират експерти.
 
За готовността на фермерите да купуват нови машини са допринесли и държавните субсидии, отпускани в много държави от Европейския съюз и в Съединените щати. Това стимулира и компаниите да произвеждат нови системи, които харчат по-малко гориво и работят по-прецизно при прилагането на торове и препарати.
 
С най-голям плюс през 2020 година е сегментът на тракторите – 11 % по-голям оборот. Добри резултати отчитат и производителите на технологии за торене и пръскане. Прогнозата за настоящата година сочи нов ръст на оборота с 5 %.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.