1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Гигант от САЩ отказа участие на изложението в Хановер

Гигант от САЩ отказа участие на изложението в Хановер

В средата на миналата година фирмата обяви, че няма да присъства на нито един панаир до края на октомври

Заради коронавируса една от най-големите световни компании за селскостопански машини, чиято централа е в Съединените щати, се отказа от тазгодишното си участие на изложението в Хановер. В средата на миналата година фирмата обяви, че няма да присъства на нито един панаир до края на октомври. Сега става ясно, че тя удължава решението си до края на 2021-ва.
"Заради мутациите на Ковид-19 и мудното начало на имунизационната кампания смятаме, че в обозримо бъдеще населението няма да бъде достатъчно защитено от вируса. За нас това означава, че липсва едно от най-важните условия за участие на изложения", се казва на сайта на компанията.
Решението е било взето след дълги дискусии на най-високо ръководно ниво, в които са участвали и регионалните дистрибутори в Германия и други европейски държави. Въпреки сегашния си отказ, компанията изтъква, че остава вярна на изложението в Хановер и си запазва правото да участва при следващите му издания. Тази година то е предвидено да се проведе между 14 и 21 ноември, стига пандемичната обстановка във Федералната република да го позволи.
 
От американската компания обявиха също така, че спестените от такса участие средства ще бъдат предоставени за научни проекти. Така Медицинският университет в Хановер ще получи 250 хиляди евро за своите изследвания на коронавируса.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.