1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Големи размери, големи възможности

Големи размери, големи възможности

Браната TERRADISC 8001Т на PÖTTINGER - няколко причини да я имате

Високопроизводителна, здрава, надеждна, иновативна – в такава техника инвестират земеделците, които се стремят към постигане на добавена стойност от вложенията си.

Такава със сигурност ще получат, ако имат в стопанствата си дискова брана TERRADISC 8001Т на австрийския производител PÖTTINGER.

Машината беше представена в работни условия в ловешкото село Дойренци. Тя е подходяща за трактори с мощност от 350 до 450 к.с. Захватът й е 8 м, а транспортната ширина – 3 метра. Големите назъбени дискове с диаметър 580 мм осигуряват перфектно размесване на почвата. Работната дълбочина се настройва посредством дистанционни втулки, които са разположени на бутилките, държащи валяка, както и на предните опорни колела, казаха специалистите от компанията вносител на бранда - Булагро машини АД.

Сред предимствата на дисковата брана е уникалната система “Двойно рамо“ – дисковете са разположени по двойки на масивни ковани рамена, заварени върху широка опорна планка, която контактува посредством тампони върху гредата. При основните конкуренти на марката всяка планка държи по един диск и един стълбец, затова при интензивна работа и отхлабване на тампоните дискът губи агресивност и качеството на обработка се влошава.

bulagro-brana

При PÖTTINGER това е избегнато именно с по-голямата планка, която държи два стълбеца едновременно. По този начин не се нарушава ъгълът на работа на браната и страничното изместване на дисковете се елиминира. Освен това браната Terradisc 8001T притежава хидроазотни акумулатори, които в комбинация с двете предни опорни колела правят безкомпромисно копиране на терена - 6 градуса за положителни и 3 градуса за отрицателни наклони. В края на полето завоят се прави само върху валяка, което спестява време на оператора.

Дисковите брани PÖTTINGER са максимално гъвкави и изключително издръжливи. Предназначени са за работа в тежки условия.

„Поради тежките условия преди 3 години решихме да си купим тази брана, за да можем да обработваме есенно време нивите си в сушата. Доста добре се представя, лесна е за регулиране и е здрава. В момента е на 40000 дка и нямаме никакви забележки, не сме подменяли никакви части по нея, работи безотказно“, коментира собственикът на браната Христофор Христов от Експа Агро.

bulagro-doirenci

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.