1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Хуманно отношение към животните и щадящи почвени обработки - за BKT устойчивостта върви ръка за ръка с опростеността

Хуманно отношение към животните и щадящи почвени обработки - за BKT устойчивостта върви ръка за ръка с опростеността

Гумите BKT са жизненоважни, за да помогнат на Адриен Лорио, собственик на фермата L'Orée des Bois, в работата му

Вълнуващ нов житейски проект. Това е искрата, която подхранва дните на младия френски фермер Адриен Лорио, собственик на животновъдната ферма в Saint-Martin-Des-Noyers, Vendée. В основата на промяната в живота му е благосъстоянието на животните, които отглежда, както и уважението към реколтата. Благодарение на партньори като BKT, почвата се обработва правилно, за да се получи фураж с отлично качество. Простият и устойчив кръгов подход на селскостопанските дейности е уникален пример. 

Фермата L'Orée des Bois се намира във Vendée, в южната част на региона Pays de la Loire, в район, който е известен със своя ландшафт и богато селскостопанско наследство. Тук Адриен и семейството му отглеждат свине, птици и месодайни крави Ангус, като продуктите разпространяват изключително чрез близките месарски магазини и ресторанти, за да осигурят месо с отлично качество, проследимост, нулеви емисии.

Нищо ново досега, с изключение на факта, че прасетата се отглеждат на слама, птиците - на полето и кравите се държат на открито. Това всъщност е един от редките примери за неиндустриално земеделие, където един от основните принципи е да се отглеждат животни естествено, според техните нужди, без никакви добавки. Прасетата, например, имат 50 квадратни метра свободно пространство.

В допълнение към развъждането - като фураж за животните във фермата - се отглеждат пшеница, ечемик и слънчоглед, които след това се смесват с помощта на компютъризирана технология за специфичните нужди на различните видове животни. Така например, пилетата получават специфична храна, която е различна от тази за прасенцата или кокошките и т.н. - с най-голямо уважение към естествения им живот.

И винаги в съответствие с принципите на устойчивост, които стоят зад всички дейности на L'Orée des Bois, във фермата няма обработка на почвата по-дълбока от 40 см, за да не се нарушава жизненият цикъл на почвата, като се поддържа нейната органична структура и плодородие.

Именно с цел запазване на качеството на агроекосистемата, присъстваща в тяхната собственост, Adrien избра гуми BKT за своите селскостопански машини - трактори и самосвали от над 20 тона - през последните 6 години, тъй като те са особено подходящи поради изключителните си характеристики.

"Тъй като машините стават все по-тежки и по-тежки, имаме нужда от гуми, които ни помагат да не съсипваме земята", казва Адриен. "Гумите BKT пасват най-добре благодарение на специалните си флотационни свойства и защото можем да бъдем бързи и добре представящи се, когато се движим от полетата към пътя. Също така сме подкрепени с отлично сцепление, една от най-срещаните трудности в нашата работа, за много тежките товари, които трябва да превозваме всеки ден."

Нов трактор скоро ще пристигне във фермата на Adrien; предният му мост ще бъде оборудван с AGRIMAX V-FLECTO - гума, която може да превозва тежки товари при по-ниско налягане на напомпване от стандартните, и IF гуми, достигайки високи скорости; докато задната ос ще бъде оборудвана с AGRIMAX FORCE, водещият продукт на BKT, който е специално проектиран за обработка на почвата, за транспорт и прибиране на реколтата с трактори и комбайни с висока мощност. Благодарение на технологията IF, тази гума е в състояние да носи тежки товари при по-ниско налягане на напомпване от стандартната гума, като по този начин намалява уплътняването на почвата.

Двете триосни ремаркета вече са оборудвани с RIDEMAX FL 693 M в продължение на шест години, идеалната гума за често пътуване по пътни участъци с ремаркета и цистерни.

Устойчиво животновъдство и земеделие? Това е практически пример: прост, но по-важното, осъществим.

Тайната? Ясен план, непоколебима вяра в природата и - сега повече от всякога - разчитане на правилната технология. Тези отличителни аспекти са основополагащите ценности на компании като BKT, която винаги е била внимателна към ползите за клиентите. Компанията, лидер в индустрията за гуми Off-Highway, може да предостави разнообразие от високопроизводителни продукти в подкрепа на трудолюбивите фермери, които, подобно на Адриен, превръщат усилията в полетата в жизнен проект - за себе си и за общността, към която принадлежат.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.