1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иновацията TIM - само от Кубота

Иновацията TIM - само от Кубота

За повече комфорт и лекота на управление

Кубота България представи на БАТА АГРО 2021 един от топ продуктите си - сламопреса, модел BV 4160-BV4180, с размер на балата 0,80-1,60 см, като тя е оборудвана с TIM система. Иновацията TIM (инвентарът управлява трактора) позволява двупосочна комуникация между трактора и прикачния инвентар, като според необходимостите Изобус прикачният инвентар може да контролира автоматично функционалностите на трактора. Това на практика означава, че тракторът може да обработва информацията от инвентара относно оборотите на двигателя и скоростта. Например, балировачката информира трактора какво трябва да се направи като намаляване или увеличаване на скоростта. Операторът не се намесва, което значително подобрява комфорта и лекотата на управление.

TIM вече се предлага като опция за всички трактори Кубота M7003 Premium KVT. Това позволява на фермерите и предприемачите да се възползват от големите предимства, предлагани от тази иновативна технология. Системата е лесна за разбиране и може да се управлява и от по-неопитни водачи, позволявайки по-бърза, по-гладка работа и възможност за концентриране върху най-важното.

На БАТА АГРО 2021 беше представена прикачна пръскачка с вместимост на бункера 3 200 л и с размах на щангите 24 м. Машината е оборудвана с ISOBUS. Всички функции се управляват от терминал, който може да бъде стандартен при тракторите или навигация. Пръскачката изключително прецизно изпръсква работния разтвор. След приключване на работния процес, разтворът автоматично се измива от всички линии на системата на пръскачката. Това означава, че разтворът е използван до последната капка и е необходимо минимално количество чиста вода за измиване на системата.

Кубота предлага също навесни пръскачки с различни технологични опции: с обем от 1000 л до 1800 л и в комбинация с преден резервоар, който е с обем 1000 л, максималният обем може да достигне 3000 л, с алуминиеви щанги HOSA от 12 и 15 м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.