1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Интелигентното торене пести разходи

Интелигентното торене пести разходи

Снимка:

Марина Петкова, с. Баховица: С Bogballe ще правим балансирано торене на нашите площи

Нова инвестиция в стопанството на Марина Петкова – в землището на село Баховица от този сезон ще се прави прецизно и балансирано торене. Това ще се случи след като стопанството вече разполага с торачка BOGBALLE М-35W. „Имахме нужда от нова, по-модерна торачка, спряхме се на BOGBALLE, защото е модерна и практична, лесна за работа, ценово ни устройваше. Има функция за променлива норма на торене, което е новост в нашето стопанство, за да успеем да оптимизираме разходите, тоест ще правим балансирано торене на нашите площи. Надяваме се да подобри работата ни и да я вършим в оптимални срокове“, каза Марина Петкова.

Марина Петкова, с. Баховица

BOGBALLE М-35W осигурява ширина на разхвърляне на тора от 18 до 36 метра, като капацитетът й е от 2550 кг до 3500 л. Машината може да апликира 650 кг тор в минута. „С Булгаро сме дългогодишни партньори – имаме закупени както трактори, така и прикачен инвентар, много сме доволни от обслужването и от сервиза, срещаме отзивчивост“, допълни Марина Петкова.

Инвестицията в тороразпръскваща машина от серия М ви предлага надеждност при работа с висококачествени торове, грижливо и с максимална точност - точно както бихте желали, казват от Булагро.

торачка богбале

Настройката на машината е напълно автоматична. Дебитът на тора се контролира автоматично от системата за претегляне, а отварянето на изходите се настройва според зададената норма и действителната скорост на движение.

Системата за разпръскване на торачките BOGBALLE към центъра, с дискове, въртящи се един срещу друг, е призната като система с висока точност и с минимални настройки. Пълните 180 градуса припокриване от двата диска означават, че дясната и лявата страна на торачката не се нуждаят от индивидуална настройка, за да се постигне правилно припокриване при торене. И двата диска поотделно покриват цялата площ, така че няма нужда от допълнителни настройки, посочи

Христиан Христов, търговски представител на Булагро Машини за регион Плевен и Ловеч. По думите му големите и плоски разпръскващи дискове разпределят тора равномерно по цялата площ. Заедно с уникалния асиметричен двоен изход, дисковете поддържат модела на разпръскване, покриващ площ от 180 градуса, независимо от количеството, работната ширина или типа на тора.

християн блулагор

 

BOGBALLE е първият производител на торачки, който предлага променлива норма на торене на базата на GPS система. Днес Богбале предлагат системата Dynamic Differential Control (Система за Динамично Диференцирано Управление), която управлява както количеството за нанасяне, така и формата на модела за разпръскване. Затворите на торачката управляват и модифицират прилагането на тор по цялата работна ширина. Планираното прилагане, съгласно картата за приложение, се осъществява в постепенни преходи.

Navi App е гъвкаво приложение за GPS контролирано управление на задачите. Приложението работи на стандартен таблет с Android като устройство "Plug and Play". Изискваният хардуер се състои от GPS антена и безжичен комуникационен модул Navi Com, свързан към Калибратор Totz / Zurf. Приложението Navi App включва възможност за прилагане с променлива норма, като се прилагат различни норми за тор, в зависимост от положението в полето. Картите с променлив дебит могат да се базират на карти за добив, отчитания от датчици чрез използване на дронове, сателитни снимки или проби от почвата.

Картата на приложения се базира на всеобщо признатия и приет формат на файла - SHAPE, тъй като повечето софтуер за управление на полета може да обработва този тип файлове.

С приложението Navi App е възможно също да се свържете директно с датчика за културата, който измерва хранителните нужди на растението. Този метод дава възможност да се определи в реално време действителната нужда от азот и същевременно автоматично да се настрои торачката, за да се приложи оптималното количество, каза Нено Върбанов, продуктов сервизен мениджър в Булагро Машини. 

нено булагро

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.