1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Инвестиция в бъдещето с Гинес рекордьора - двуроторен комбайн New Holland CR от Интерагри България

Инвестиция в бъдещето с Гинес рекордьора - двуроторен комбайн New Holland CR от Интерагри България

Пестите минимум 10 000 лв. на сезон, постигате с 33% по-висока производителност

Зърнокомбайнът е машина, която работи за много кратко време през годината – между няколко седмици до 4 месеца, при условие, че се натовари с повече култури. При такава машина от ключово значение е производителността, експлоатационните разходи и икономиите, които може да реализира, все фактори, които правят комбайнът добре обмислена инвестиционна покупка.  Новата и добре оборудвана машина влияе положително на по-високата производителност и ефективност в дългосрочен план, а това означава повече и по-качествена продукция, с по-малко загуби. Всичко това е сигурна индикация, че комбайнът е добре обмислена инвестиционна покупка, чиито резултати се усещат с всяка изминала година на експлоатация.

От години Интерагри България следва своята стратегия в предлагането на интегрирани предложения за земеделието, като залага изключително на технологичното превъзходство на марката New Holland. И до ден днешен комбайните CR на New Holland  държат Guinness World Records по най-висока производителност в света с 800 т. пшеница за 8 ч., както и са лидери в чистота и качество на зърното според DLG, Германия. Елементарни калкулации, показват че с базовия модел на Гинес Рекордьорите от CR-серия комбайни може да бъде постигната минимум 10 000 лв. спестяване, като сметките могат да стигнат дотам, че комбайнът да излезе без пари, а дори и на печалба след 5 години срок на добре планирана експлоатация за максимално ефективното време на работа. 

Все по-голямо значение започват да имат фактори, които имат отношение към стойността на покупката в дългосрочен план, като удължена гаранция от производителя, оторизиран и качествен сервиз, оригинални резервни части, гъвкави схеми на изплащане, които освобождават капитал на клиента, в момента на покупката и му предоставят повече възможности за инвестиции. От години Интерагри България е възприела тази политика, като освен най-изгодната и високопродуктивна техника, предлага още 5 години удължена гаранция от New Holland, гъвкави лизингови условия на изплащане. Като гаранция и допълнителна сигурност предлага и заместваща машина по време на жътва за случаите, когато установената повреда не може да бъде отстранена в рамките на 48 часа. По време на жътва Интерагри България предлага и 24-часово съдействие по телефона, като отваря Спешна телефонна линия по време на жътва.

Ще ви представим някои от основните технологични нововъведения, които правят зърнокомбайните New Holland рентабилна и изгодна инвестиция, с която се пести гориво, намаляват се разходите за поддръжка и за сметка на това се увеличава количеството и качеството на продукцията.

По-нисък разход на гориво и повече мощност с двигатели FTP на New Holland.

Крайъгълен камък в политиката на New Holland   е стремежът за по-ефективно и рентабилно земеделие, с грижа за околната среда. В основата на този стремеж е заложена стратегията Clean Energy Leader и иновативните двигатели. Новите модели комбайни на New Holland   отговарят най-високия стандарт Tier 4B, тъй като са оборудвани с модерните двигатели от FPT модели Cursor 9, 11, 13 и 16, използващи технологията ECOBlue HI-eSCR. Доказаната технология ECOBlue, използва AdBlue, за да преобразува опасните азотни оксиди, съдържащи се в отработените газове в безвредни вода и азот. Тази система за очистване на вредните емисии не връща отработени газове към двигателя, което означава че той използва само чист и свеж въздух. Какви са ползите? Екологично чисти агрегати, които предоставят повече мощност при намалени горивни разходи.

По-висока производителност със системата DYNAMIC FEED ROLL.

Опционалният Dynamic Feed Roll, разположен точно преди роторите, увеличава скоростта на обработване на масата и допринася за по-гладък и непрекъснат процес. Едновременно с това, той автоматично пренасочва камъните към специално отделение. Допълнителната назъбена ролка, налична при всички модели, подобрява подаването на масата с до 10% при моделите с 22 инчови ротори и с до 15%, при машините използващи 17- инчови ротори, благодарение на оптимизирания път на масата.

Понижени загуби със системата OPTI-FAN.

Системата Opti-Fan компенсира гравитационните сили упражнявани върху ожънатата маса по време на жътва. Изберете желаната скорост на вентилатора при нулев наклон и системата автоматично ще променя неговата скорост при движение по склон, за да запази оптималното ниво на очистване. При движение нагоре по хълм, вентилаторът забавя оборотите, за да предотврати загубите от издухване на материала, а при движение надолу, вентилаторът увеличава скоростта, за да се избегнат натрупванията по ситата. Тази ефективна система не изисква допълнителна намеса от страна на оператора, понижава загубите и предоставя по-добро очистване.

Роторите TWIN PITCH - тайната на ненадминатата ефективност на световните рекордьори.

Стандартните Twin Pitch ротори разполагат с 44 елемента, подобряващи производителността при различни условия на жътва. Те са изключително подходящи за влажни условия, където повишават работния капацитет с до 10%. Освен това можете ръчно да регулирате оборотите на масата около роторите за още по-добро представяне на вашата машина.

Роторите Twin Pitch Plus са стандартни за модела CR10.90 и разполагат с овършаващи пръти с размер 75 мм., за по-добър процес на овършаването. Предлагат се два различни комплекта, което позволява на операторите да избират и лесно да преминават към оборудване за ориз и други култури. Варианта за стандартните S-ротори също все още се предлага.

Системата за автоматично настройване на скоростта на сламотръсите Opti-Speed подобрява производителността с до 10%.

Системата за автоматично настройване на скоростта на сламотръсите Opti-Speed се предлага за машините с фиксиран очистващ блок, както и при тези със самонивалиращ се очистващ блок (Self-Leveling). Тя предоставя огромно предимство и подобрява производителността с до 10%. Уникална за индустрията. New Holland   позволява на оператора да регулира скоростта на сламотръсите в зависимост от условията на жътва. Просто изберете една от четирите настройки: пшеница, царевица, рапица или ориз и вашият комбайн автоматично ще настрои скоростта на сламотръсите в зависимост от културата, и условията на полето. Когато се изкачвате по наклон нагоре, скоростта на сламотръсите намалява, за да може всяко зрънце да остане в машината, а когато се спускате надолу, скоростта се увеличава, за да се предотвратят натупванията и неефективното сепариране. Съвместната работа на системата с технологиите Opti-Fan™ и Opti-Clean™ позволява машината да поддържа 170-240 об./мин. скорост на сламотръсите, което осигурява върхова ефективност при жътва.

Системата SELFLEVELING осигурява ненадмината ефективност и степен на очистване.

При моделите CX7-8 и CR самонивелиращият се очистващ тракт е идеален за жътва предимно на равен терен и предоставя забележителен ъгъл, за ненадминато очистване, благодарение на оптималния поток на въздух. Стандартният самонивелиращ се очистващ тракт автоматично регулира ъгъла си до 17%, за да неутрализира негативния ефект от страничните наклони. Освен това предотвратява струпването на маса при завои в края на реда, спомагайки за равномерното разпределение и ненадмината ефективност.

Технологията с роторен сепаратор гарантира върхово качество на сепарирането.

Чрез него повече зърно се отвежда към допълнителна контра, където се създава допълнително триене и по този начин се повишава качеството на отделяне. Битерът Straw Flow завършва тази допълнителна сепарация и насочва културата към сламотръсите. Системата Opti-Thresh™ подобрява овършаването и се адаптира към степента на узряване на културата и добива, чрез регулиране на позицията на задната част на контрата. Когато контрата е затворена се постига ъгъл на обгръщане от 121 градуса. Когато контрата се отдалечава от барабана, триенето се намалява и по този начин се повишава качеството на сламата. Промяната на позицията на контрата при системата OptiThresh™ вече е много лесно. Това я прави лесна и удобна за използване. Системата Multi-Thresh™ с две регулируеми позиции на контрата на роторния сепаратор дава възможност за работа с различни култури, при различна степен на влажност. Тези настройки се предлагат в допълнение на двускоростния роторен сепаратор.

Системата INTELLICRUISE подобрява производителността.

Автоматичната система за подаване на ожънатата маса IntelliCruise напасва работната скорост на машината в зависимост от количеството и качеството на постъпващата маса. Сензор, поставен на елеваторите постоянно следи натоварването, така че в райони с по-нисък добив, работната скорост автоматично се увеличава, което гарантира, че комбайнът работи с пълн капацитет, без значение от разликите в добива в различните сектори.

119% по-малко начупване на зърното при роторни комбайни – доказани с тестове резултати.

Независимо полево изследване, проведено от лидерите в тестването на земеделска техника – DLG, Германия, показва, че роторните комбайни постигат до 119% по-малко начупване на зърното в сравнение с машини използващи хибридната технология. Единственият патент за производство на двуроторни комбайни е собственост на NEW HOLLAND  , раздработили Twin Rotor технологията в началото на 70-те години на миналия век. В днешни дни тя се влага в комбайните CR и е перфектно синхронизирана с всички останали системи и инженерни решения, за да гарантира оптималното качество на зърното и сламата.


Системата EVEREST гарантира същата ненадмината производителност, както и при жътва в равно поле.

Сламотръсните модели CX7.90, CX8.70, CX8.80 и двуроторните комбайни CR 7.90, CR8.80 и CR8.90, оборудвани с иновационната система Everest, са проектирани така, че успешно да противодействат на всички негативни влияния на жътвата при склон. Моделите CX и CR Everest осигуряват безупречна поддръжка на оптималната хоризонтална позиция на овършаващия и сепариращ тракт. Те компенсират странични наклони до 20%, оптимизират подаването на ожънатата маса към ситото и ви предоставят същата ненадмината производителност, както и при жътва в равно поле. Системата Еверест може да работи и съвместно с познатата до сега Self-leveling, за 100% ефективност при наклон до 36%. Това съчетание повишава капацитета на комбайна, дори и при жътва в изключително тежки условия. Кабината запазва хоризонталната си позиция при наклони до 20%. Това означава по-малко умора за оператора и по-висока концентрация. Системата Еверест е напълно интегрирана и не променя външната структура или размери на машината. 

За повече информация – в единствения официален вносител на New Holland за страната Интерагри България. Тел. 0700 46 666, www.interagri.bg



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.