1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иван Масларов: В близките 3-4 години Valtra трябва да стане една от водещите марки в страната

Иван Масларов: В близките 3-4 години Valtra трябва да стане една от водещите марки в страната

Ръководството на AGCO очаква „Варекс” да бъде пазарен лидер в България

Първите машини на Valtra, които ще се предлагат от официалния дистрибутор на финландската марка за България – фирма „Варекс”, ще бъдат у нас до броени дни. Това заяви за AGRO.BG изпълнителният директор на компанията Иван Масларов по време на посещението си във Финландия във връзка с честването на 60-тата годишнина от създаването на Valtra. Финландските трактори ще могат да се видят в централния търговско-сервизен комплекс на фирмата на автомагистрала Тракия. Там, всеки желаещ може да ги тества и да види демонстрация с тях. Иван Масларов уточни, че тракторите Valtra за българския пазар ще бъдат в черен цвят, но „Варекс” също ще следва политиката на Valtra в предлагането на машини според специфичните нужди на всеки фермер. Това означава избор на един от 12 цвята, избор на специфично оборудване на трактора – двигател, трансмисия, хидравлика, кабина и много други опции. Дори на трактора може да бъде изписано името на съответния клиент. Иван Масларов припомни, че само тази година е единственият шанс българските фермери да се сдобият с трактор с уникален златистокафяв цвят, който се пуска на пазара по случай 60-годишнината на Valtra.
У нас първо ще бъдат представени сериите N и T с мощности между 120 и 205 к.с. В близките месеци ще пристигнат и трактори от серията А, представена от машини с около 100 к.с., и серията S, включваща машини с мощност до 370 к.с. Така че пълната гама от трактори Valtra ще присъства на българския пазар.
Финландските машини ще бъдат представени на единственото изложение, в което „Варекс” ще вземе участие тази година –  БАТА АГРО, от 10 до 14 май в Стара Загора. Там ще бъдат показани и гумено-верижните трактори Challenger, които фирмата също представя на българския пазар.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.