1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Изключителната RVshift трансмисия спечели награда за техническо нововъведение на EIMA 2022

Изключителната RVshift трансмисия спечели награда за техническо нововъведение на EIMA 2022

Тази новаторска хибридна предавателна кутия осигурява лекота на работа и висока производителност

SDF представи редица технически нововъведения и продукти на изложението EIMA 2022 г., които спечелиха една награда и две специални споменавания за заслуги в категорията „Технически нововъведения“.

Изключителната трансмисия RVshift спечели награда за техническо нововъведение, тъй като предоставя на потребителя продукт, който съчетава предимствата на предавателна кутия с превключване под товар с тези на предавателна кутия с непрекъснато променящо се предавателно число - CVT. Тази новаторска, електронно управлявана хибридна предавателна кутия предлага 20 предварително определени, идеално конфигурирани предавки с превключване под товар за скорости на движение от 1,5 до 50 км/ч на преден ход. В зависимост от нуждите тя може да бъде оборудвана и с пълзящи предавки с безстепенно променливи предавателни числа, за скорости от 0,02 – 5 км/ч.

Новата предавателна кутия RVshift осигурява изключително високи нива на ефективност на предаване на въртящия момент, както и множество интелигентни функции, които са били проектирани с цел гарантиране на лекота на употреба и максимално удобство. Новият електрохидравличен реверс за смяна на посоката на движение под товар PowerShuttle с неговите 5 на брой, избираеми от потребителя нива на реакция, позволява смяна на посоката на движение в пълна безопасност и без нужда от докосване на спирачния педал, дори и по стръмни склонове, докато е под товар и при всякакви скорости. Функцията Stop&Go (Спри/тръгни), която позволява на водача да спира, да задържа трактора и отново да потегля използвайки само спирачката, прави работата значително по-малко уморотелна, дори и при използване на челна товарачна уредба. За новата предавателна кутия RVshift се предлага и хидравлична двигателна спирачка (HEB), която увеличава до максимум спирачния ефект на двигателя, когато се спускате по склон. HEB притежава уникалната функция за настройка на спирачното усилие в 10 стъпки, позволяващо на водача да се справя с всички видове склонове.

Концепцията Full PowerShift на новата трансмисия RVshift с изключителните ѝ функции, заедно с новия интерфейс за интуитивно управление и свръхергономичен джойстик убедиха журито да избере тази новаторска хибридна предавателна кутия за победител, като свидетелство за забележителните ѝ лекота на работа и производителност.

Друго техническо нововъведение от групата SDF, което заслужи специалното внимание от журито на EIMA, беше Ултразвуковата навигация, система за винарски и овощарски трактори, която използва ултразвукови датчици, за да позволи автоматично водене между редовете. Тази новаторска система за автоматично водене, която скоро ще бъде налична и като комплект за дооборудване (retrofit kit), издава непрекъснат поток от ултразвукови импулси, които се отразяват от растенията и се отчитат от специални датчици. Получените сигнали се обработват от електронен модул за управление, който изчислява с точност до сантиметър разстоянието между трактора и растението и автоматично насочва трактора през редовете. Тази система е способна също и да определя автоматично гъстотата на листната маса във всяка отделна точка, осигурявайки безценни данни за променлива разходна норма за прилагане на препарати по растенията.

Друго нововъведение, споменато за заслуги от журито на състезанието, беше EasyBUS, приложение за Android и iOS, основаващо се на развитието на мобилни устройства в сътрудничество с XFarmTechnologies. Приложението е универсална, отворена система, предназначена специално да позволява използването на известни полеви карти, независимо от това дали тракторът или работната машина са съвместими с ISOBUS. EasyBus показва количеството продукт, което да бъде приложено, спрямо положението на машината и заредената карта, на екрана на смартфона на потребителя и следователно позволява адекватно регулиране от оператора. Поддържат се всички стандартни формати, използвани понастоящем в земеделието. EasyBUS е решение, което позволява на операторите с машини от по-стара технология, да получават достъп до приложението и да използват методите за прецизно земеделие просто и евтино. Освен това, когато се използва заедно с машини SAME и DEUTZ FAHR, EasyBus може да се свърже с машината и чрез Bluetooth и да показва определена информация за трактора.

Повече информация може да получите от официален представител на DEUTZ-FAHR за България- Ири Трейд АД

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.