1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Изложението Growmach в Турция ще събере на едно място местни и международни водещи марки от земеделския сектор

Изложението Growmach в Турция ще събере на едно място местни и международни водещи марки от земеделския сектор

От 10-14 октомври 2023 г. ще видите последните иновации в селскостопанската техника и технологии

Изложението Growmach 2023 ще се проведе в панаирния и изложбен център в Анталия Anfaş, предлагайки уникална платформа за създаване на нови възможности за търговия.

„С помощта на Growmach ще съберем професионалисти от сектора от Близкия изток, Африка, Балканите, Европа, Русия & BOT страни. Ще популяризираме най-новите технологии и нови продукти на нашите посетители“, каза директорът на изложението Engin Er. Той добави, че както турските, така и международните фирми за селскостопански машини и оборудване проявяват голям интерес към Growmach, на което ще намерят възможност за увеличаване на оборотите си.

Директорът на изложението обърна внимание на факта, че производството на селскостопанска техника в Турция се увеличава през последните 20 години според данни, предоставени от TARMAKBİR и MAİB. „Износът ни за периода януари-май 2023 г. се е увеличил с 4,6% в сравнение с нивото от 2022 г. и е достигнал 594 милиона долара. С тези данни секторът се нарежда на 6-та позиция сред 23 сектора в секторите на общата техника. Страните, в които изнасяме, са САЩ, Италия, Русия, Азербайджан, Узбекистан, Франция, Ирак, България, Австралия и Румъния. Обемът на вноса ни в сектора на селскостопанската техника за периода януари-април 2023 г. се е увеличил с 84% в сравнение с нивото през 2022 г. и е достигнал 454 милиона долара. С тези данни нашият сектор осигури външнотърговски излишък от 60 милиона долара от април и се класира на 23-то място сред секторите на общата техника и на 7-мо място в съотношението износ-внос.“

Сред акцентите ще бъдат изкуственият интелект и автоматизацията в селското стопанство. Едни най-търсените продукти са дроновете, които осигуряват предимство както по отношение на водата, така и по отношение на спестяването на препарати и листни торове, като са максимално щадящи за земеделските култури.

Автоматизираните системи за управление на самоходната земеделска техника повишават ефективността на работа и намаляват оперативните разходи, като се предотвратява припокриването.  Автоматизираната кормилна система също така гарантира икономия на гориво, време, ефективност на работата, пестене на торове и препарати. 

С помощта на изкуствен интелект се получават отлични резултати по отношение на преброяването на растенията, плевенето, анализа на ефективността на селското стопанство и минимизирането на загубите на добив.

Ключово събитие по време на изложението са Growmach Innovation Awards, които ще отличат иновациите в сектора.

Организаторите на изложението Informa Markets обединяват купувачи и продавачи от различни световни индустрии, включително фармацевтичния, хранителния, медицинския, технологичен и инфраструктурния сектор.

За повече информация: www.informamarkets.com

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.