1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Извън Европа САЩ е най-важният пазар за италианските селскостопански машини

Извън Европа САЩ е най-важният пазар за италианските селскостопански машини

Нарастващото търсене на агротехника в Азия и Латинска Америка е светлина в тунела за италианските производители

В условията на глобалната икономическа криза никак не е учудващо, че и италианската агромашинна индустрия също пострада. Общият брой на продажбите на селскостопанска техника, в това число и машинни елементи, се е свил с 23% или с приблизително 8,8 млрд. долара през 2009 г., отчитат от Италианската асоциация на производителите на земеделска техника (UNACOMA). Този немалък спад в търговията с машини за селското стопанство се дължи на намалялото търсене на европейските пазари, сочат анализите на асоциацията. В същото време вътрешният пазар на Апенините все пак е отбелязал сравнително равномерен растеж.

Износът на италиански селскостопански машини и оборудване възлиза на около 57% от цялото производство на този вид техника в южноевропейската страна. През 2009 г. беше наблюдаван спад с 25% в сравнение с предходната година не само заради по-малките продажби на Стария континент. През същия период експортът на италианска земеделска техника за Съединените щати също отбеляза тенденция надолу заради отслабналия долар, както и заради сушата, която оказа негативно влияние върху земеделието в някои райони на страната. Очаква се тази тенденция да се промени през следващата година, особено като се вземе предвид поскъпването на цените на основните видове земеделска продукция и като резултат – по-големите нетни приходи за фермите.

За да популяризират още повече сред потенциалните си клиенти и партньори своето производство, петнадесет италиански компании участваха на щанда на Италианската търговска комисия на тазгодишното издание на Ag Connect, където предлагаха голямо разнообразие от продукти, нови за американския пазар. Щандът беше затрупан от фирмена и продуктова литература. Фирмите бяха донесли и видеоматериали, които представят машините в реални работни условия, а също и списъци с подробните спецификации на продуктите.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

                                                                              Превод: Светослав Динков

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.