1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB излиза на пазара с нова генерация трактори и челни товарачи

JCB излиза на пазара с нова генерация трактори и челни товарачи

Те са по-мощни и по-икономични

Тази седмица английската компания JCB презентира най-новите си технически решения пред водещи европейски специализирани медии. От България единствено „Агромедия Груп“ присъства на събитието. Демонстрацията се състоя в градчето Стафорд, намиращо се на 100 км североизточно от Бирмингам.

Акцент беше поставен на новите модели Fastrac 8280 с мощност 279 к.с. и Fastrac 8310 с 306 к.с. Те запазват уникалните за тракторите Fastrac предимства на пълното окачване, на цялата рама, проектирана за здравина и товароносимост, на максималното спирачно действие и най-голяма безопасност, на високите пътни скорости до 70 км/ч, на равномерното разпределение на тежестта и на водещите за индустрията нива на комфорт в кабината.

Новите модели на JCB са с 8,4-литрови двигатели Stage IIIB/TIER 4I на Sisu, които реализират до 10% икономия на гориво. Те са специално разработени за постигане на постоянни нива на висока мощност и въртящ момент, които се изискват от тракторите с голяма тяга. Двигателите се отличават с високоефективно изгаряне и с последваща обработка на изгорелите газове чрез SCR (Селективна каталитична редукция), с което се избягва необходимостта от вграждане на филтри за твърди частици. При тази технология се прилага също и ефикасна охладителна система с намален обем, което гарантира максимална видимост на оператора и улеснен сервизен достъп. За крайния потребител най-значимите ползи са подобреният разход на гориво и редуцираните нива на шум в кабината.

8310_02_448_03Системата за активно сцепление Active Traction следи на буксуването на колелата и адаптира оборотите на двигателя към конкретната ситуация. Въртящият момент е повишен 15% за постигнане на изключително сцепление. Чувствителните към натоварването допълнителни хидравлични разпределители са вече стандартни и са с двупосочно действие по дебит и време. Опцията за камера за обратно виждане осигурява максимална видимост назад и към теглича. Геометрията на окачването е преработена, с цел постигане на по-добра реакция и по-добър контрол при движение с висока скорост.

При тракторите Fastrac 8280 и 8310 има също и значителни подобрения на трансмисията тип CVT (безстепенна скоростна кутия) и на операционния софтуер, които гарантират, че операторите могат да извличат максималната производителност на машината. Подобреният режим „Drive” на безстепенната скоростна кутия гарантира плавното задвижване на трактора при изпълнение на всякакви задачи.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.