1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB отбелязва 70 години със специален юбилеен модел багер

JCB отбелязва 70 години със специален юбилеен модел багер

Компанията има 22 фабрики и над 12 000 служители

На 23.10.2015 г. JCB навърши 70 години и по този повод пуска лимитирана бройка специален юбилеен модел на най-известната си машина и подарява почивен ден на всичките си служители.

На тази дата преди 70 години Джоузеф Сирил Бамфорд основава компанията в малък гараж в Утоксетър, Стафордшир, като произвежда ремаркета от отпадъчни материали след войната. Днес компанията има 22 фабрики, 11 от тях във Великобритания, останалите – в Индия, САЩ, Бразилия и Китай с общо над 12 000 служители. На специалната дата е посветен и юбилеен модел на култовия багер 3СХ, който е в основата на успеха на JCB. 70 машини ще бъдат произведени в същите цветове, ползвани преди 40 години за модела JCB 3CIII.

Лорд Бамфорд съобщи, че компанията и служителите й имат основание да са много горди с постиженията си през последните 70 години, но погледът на всички е насочен към бъдещето. „70 години са дълъг период, но миналото си остава в миналото и докато ние се гордеем с него, нашите инженери се интересуват единствено от бъдещето и продуктите на утрешния ден. В бизнеса не може да се почива на лаврите, трябва да се мисли за утрешния ден, променящите се световни пазари и за продуктите, от които се нуждаят нашите клиенти. Това ни кара да вървим напред.“ Лорд Бамфорд, роден в същия ден, в който баща му основава JCB, допълва: „Първите ми спомени, свързани с JCB, са тези за баща ми. Той беше инженерен гений, без съмнение, мечтаещ за нови изобретения и за по-добри начини да се правят нещата. Багерът с кофа за товари отпред и копаещо устройство отзад, изобретен от него, беше „дар от бога“ и постави началото на мини революция в строителната техника. Днес багерът е само 1 от над 300 модела машини, които произвеждаме и продаваме в целия свят. Баща ми казваше, че клиентите правят възможен деня за плащане на заплати и това е вярно и сега. Те оценяват нашата работа и ще продължаваме да се допитваме до нашите клиенти по света винаги, когато разработваме нови машини. Нашият бизнес е семеен и това ни прави различни, понеже никой от конкурентите ни не е семеен бизнес. Ние сме дългосрочно отдадени на производството на продукти от световна класа.“

Лимитираният „платинен“ модел багери ще влязат в производство в Ростър следващия месец и ще бъдат с червени кофи, бяла кабина и червени джанти вместо обичайните цветове в черно и жълто. В допълнение ще имат вградена в кабината машина за кафе. От първия произведен багер през 1953 г. досега са пуснати на пазара над 600 000 броя, които се продават в над 120 държави.

Председателят на JCB Лорд Бамфорд добави: „Багерът е в основата на успеха на JCB и докато сега вече произвеждаме много други различни типове машини за строителство, селско стопанство и индустриално приложение, той остава сред нашите най-важни продукти. Не само помогна да отбележим на картата JCB, но с него отбелязахме Стафордшир и Великобритания и затова съм щастлив, че произвеждаме тези юбилейни модели в чест на годишнината на компанията.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.