1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB трактори и товарачи на Бата Агро 2017

JCB трактори и товарачи на Бата Агро 2017

От 16 до 19 май в Стара Загора посетителите ще могат да видят ново поколение трактори с по-добри резултати и повишена производителност

Оптиком ООД, българският партньор на JCB Agriculture, ще представи от 16 до 19 май на изложението за агротехника БАТА АГРО високоскоростните трактори JCB Fastrac с моделите 8330 с мощност 348 к.с. (8,4-литров, 6-цилиндров двигател AGCO Power T4f) и 4220 с мощност 235 к.с. от AGCO Power 6,6-литров 6-цилиндров двигател, Т4final.

Новото поколение трактори JCB Fastrac осигурява по-добри резултати и повишена производителност.  С ненадминатото си управление, по-бързи скорости при работа и движение, възможностите за агрегатиране на разнообразни приспособления и типичното уникално за Fastrac независимо окачване на предния и задния мост, тези машини дават всичко, което бихте искали от един трактор и осигуряват най-добрата възвръщаемост на инвестицията ви.

Това, което наистина отличава  тракторите Fastrac Серия 4000 е начинът, по който уникалните му характеристики се комбинират, за да предоставят още по-висока ефективност и производителност - той работи еднакво добре в много различни роли и за всяка от тях винаги ще бъде правилният избор - за ливади, за почвообработки, превоз на товари и операции в животновъдството.

Нека сравним производителността на Fastrac с тази на конвенционалните трактори. Машините от серия 4000 са по-бързи при работа на полето, с по-голяма товароносимост, по-бързо завиване в края на браздата и по-високи скорости на придвижване. Всички тези предимства могат да спестят до няколко работни дни на година. Предимство е новата система на управление на 4-те колела, която осигурява завиване с 10 м по-малък диаметър,  40% по-бърза работа на машината и намалено износване.

Предният навес и голямата площ зад кабината с възможност за окачване на тежки приспособления улесняват повишаването на производителността при работа с пръскачки и тороразпръскващи машини.

JCB Fastrac винаги е бил нарицателно за производителност, а новият Fastrac 8000 я довежда дори до по-високи нива. С максимална скорост от 70 км/ч, мощен 8,4 литров, шест-цилиндров двигател, пълно окачване и високоскоростна CVT трансмисия (като опция), новият Fastrac 8000 бързо ще достигне голяма положителна разлика за вашите приходи. Това е един блестящо проектиран трактор с 50:50 разпределение на теглото и предимствата на теглителната сила на пълното окачване на двата моста. Мощната хидравлика и интелигентният Activ Traction управляват въртящия момент на двигателя, за да се запази здравото сцепление на гумите на Fastrac във всякакви, дори и в екстремни условия. Тракторът е брилянтен с прикачна техника, когато се оборудва подходящо за своята максимална скорост от 70 км/ч. Пълното окачване и стандартните тежкотоварни спирачки с четири големи спирачни диска позволяват на Fastrac 8000 преминаването от задача на задача по-бързо и по-сигурно, отколкото всеки друг трактор в света с неговия размер и мощност. Новата Command Plus кабина е едно страхотно място да прекарате работния си ден - с голямо пространство, комфорт и практичност. Видимостта във всички посоки е превъзходна, а уредите за управление са монтирани на удобно за ръката място.

Новoто хидростатично управление на волана намалява значително усилията на оператора, особено с опцията Rapid Steer за лесни завои в края на браздата. По пътната мрежа новото управление е прецизно и добре балансирано, което прави шофирането на новия Fastrac 8000 повече от удоволствие. Функцията подготовка за GPS дава възможност за завой "свободни ръце", с цел постигане на максимална ефективност чрез свеждане до минимум на припокривания и висока точност при скорост до 40км/ч - за операции като пръскане и тороразпръскване.

Наскоро тракторите Fastrac от новата Серия 8000 получиха отличието Машина на годината 2017 на агро-шоуто SIMA, Париж в категория трактори с мощност от 280 до 400 к.с., което спечелиха заради високата си скорост, комфорт и множеството иновации.

Телескопични товарачи JCB с различни височини на повдигане и товароподемност ще присъстват на щанда на Оптиком на изложението – от най-малкия JCB 516-40 Agri Plus с компактни размери, 1600 кг товароподемност на 4 м височина до най-големия, JCB 560-80 Agri Plus с 6 тона на 8 м височина за високопроизводителна работа в големи стопанства. Компактните модели JCB 516-40 Agri и 525-60 Agri Plus са хит в животновъдните ферми и за работа в закрити пространства с ограничени размери. Моделът с товароподемност 3600 кг на 7 метра JCB 536-70 Agri Plus ще направи своя български дебют на изложението, а сигурен фаворит на земеделските производители е 541-70 Agri Pro с първата и единствена в света 2-в-1 трансмисия, създадена специално за телескопичните товарачи за работа в селското стопанство. Товарачите JCB AgirPro се отличават с уникалната си DualTech VT варио трансмисия, предлагаща на фермерите най-доброто от два свята чрез съчетаване на прецизното управление при ниски скорости чрез хидростатичния модул с върхова ефективност при високата скорост и ускорение на Powershift модула в една обща трансмисия. Не случайно иновативните телескопични товарачи JCB AgriPro спечелиха като най-добрата Машина на годината 2017 на SIMA в сектор машини за товаро-разтоварни дейности и сребърен медал в раздел Иновации.

Досега при земеделските телескопични товарачи от всички брандове трансмисиите са механични, Powershift, хидростатични или 100% хидростатични безстепенни. Тези машини през около 60% от времето се ползват в операции с ниска работна скорост, като повдигане и преместване на палети, подаване на храна и фураж на животни или товарене и преместване на насипни товари (зърно, тор и др.). При тези приложения хидростатичната трансмисия е най-подходяща, защото е гъвкава и прецизна, предава бързо въртящия момент при ниска скорост. Смяната на посоката на движение става плавно, предимство са серво-спирачките и възможността за независимо управление на оборотите на двигателя от скоростта на движение.

40% от работното време земеделските телескопични товарачи прекарват в транспорт, преместване между различни зони в стопанството или в теглене на ремарке с товари. За този тип операции механичните директни трансмисии тип Powershift са идеални, защото осигуряват оптимална ефективност на мощността заедно с отлична теглителна сила при превключването, като в този момент няма прекъсване на мощността, която се предава към колелата.

Трансмисията JCB DUALTECH VT комбинира най-доброто от двете: с хидростатичен модул, работещ при скорост от 0 до 19 км/ч и директен три-степенен Powershift модул при 19 до 40 км/ч. Смяната на предавките е напълно автоматизирана от 0 до 40 км/ч за лесно управление, удобство на оператора и оптимална производителност. В допълнение, с хидростатичния модул мощността на двигателя и скоростта при движение напред може да се контролира независимо в режим FLEXI. Други два режима на работа ECO и POWER помагат за адаптиране на работата на трансмисията към различните видове операции, извършвани от товарача.

JCB 403 Agri е компактен колесен челен товарач с чупеща рама, висок само 2,2 м и широк само 1,1 ми  и с товарен капацитет 0,3 куб.м, способен да работи ефективно в затворени тесни пространства, във и около сградите, в целия широк спектър от ферми в селското стопанство - от свинеферми, птицеферми, млечни ферми до разсадници и коневъдни центрове.

За по-голяма производителност и мултифункционалност товарачите JCB се предлагат с голям избор от приспособления – кофи за зърно, щипки за бали, четки за почистване, мултифункционални щипки, багерно устройство и др.

Товарачите JCB се предлагат от Оптиком с 36-месечен лизинг  с 0% лихва от JCB Finance.

Допълнителна информация за новостите в гамата JCB Agriculture ще намерите на сайта www.jcb-agri.bg .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.