1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Как Турция се превърна в един от най-важните играчи на пазара на агротехника

Как Турция се превърна в един от най-важните играчи на пазара на агротехника

Много от компаниите получават правителствена финансова подкрепа

Търсене и растеж

Индустрията за селскостопански машини в Турция е в тенденция на растеж поради търсенето както от националните, така и от международните пазари. Турция е една от най-големите селскостопански икономики в света, която е класирана на 11-то място през 2002 г. и на 6-то място през 2017.

Очевидно е, че Турция е голям пазар за селскостопанска техника със своята гама от селскостопански продукти и производствен капацитет. Търсенето от националния пазар на модерни селскостопански машини и свързаните с тях услуги е посрещнато от местните производители. Почти всички съвременни селскостопански машини е практично да се произвеждат в Турция.

Според официалната статистика индустрията за селскостопански машини в Турция сега се нарежда на 4-то място сред експортните стойности на страната. Износът достигна над 800 милиона щатски долара през 2018 г., а дестинациите варират от Азия до САЩ, включително 137 страни. Турция също така е изнесла компоненти за трактори и резервни части на стойност над 100 милиона щатски долара главно за западните страни през 2018 г.

Съвместимо производство със селскостопанските нужди, международни стандарти и правила за безопасност

В цяла Турция има 17 тестови центъра, където селскостопанската техника се подлага на тестове за ефективност. Те са необходими за финансирана от държавата продажба на селскостопанска техника.

Голямо разнообразие от машини за голямо разнообразие от селскостопански условия

В Турция има 30 различни селскостопански района, класифицирани по климат, почва, топография и категория на земята. В резултат на това турските производители на селскостопанска техника имат опит и са в състояние да задоволят различни селскостопански нужди по отношение на различните селскостопански условия и е възможно да се намери в Турция разнообразие от селскостопански машини и оборудване, които са съвместими за различни селскостопански условия. Освен това някои от селскостопанските машини (например комбайн за памук) не се произвеждат в Европа, а в Турция.

Съвместима с малки обработваеми земи

Турция произвежда селскостопански машини, които са съвместими за работа в малки обработваеми земи поради размера на фермите в Турция, което прави произведената в Турция селскостопанска техника конкурентна на външните пазари. Освен това договорното производство е много често срещано в Турция. Така че фермери от различни географски райони на света вече използват турски продукти, но под името на други марки.

Машини с висок стандарт и отлично съотношение цена/производителност

Като кандидат за членство в Европейския съюз, Турция хармонизира законодателствата си по отношение на производството със законодателството на Съюза. Следователно, за всички трактори и част от селскостопанското оборудване, производствените процеси и крайните продукти отговарят на изискванията на ЕС, а използваната технология е сходна. От друга страна, поради по-ниските цени на труда и маржовете на печалба в Турция, турската селскостопанска техника става по-изгодна цена, като се има предвид производителността и качеството на машините.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.