1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Карло Ламбро с обръщение към Световната организация на фермерите

Карло Ламбро с обръщение към Световната организация на фермерите

Председателят на New Holland Agriculture представи ролята на бранда за изхранване на световното население

Карло Ламбро, председател на търговската марка New Holland Agriculture, беше поканен от президента на Световната организация на земеделските производители да представи стратегическата роля на бранда в осигуряването на устойчив, справедлив и изчерпателен отговор на изхранването на световното население, което се очаква да нарасне до 9 милиарда към 2050 г.

Карло Ламбро говори пред общото събрание, проведено от Световната организация на фермерите (WFO) на 26 юни в Експо Милано 2015. Изложението е посветено на въпросите за устойчивото и ефективно земеделие, както и на фундаменталната роля на селскостопанската механизация за изхранване на непрекъснато нарастващото население на планетата.
Карло Ламбро е поканен от президента Евелин Нгукела, който представлява Световната организация на фермерите, имаща за цел да събере всички национални земеделски производители, за да разработят политики, които да подпомагат фермерите в целия свят. Карло Ламбро илюстрира стратегията на бранда за бъдещето на селскостопанската продукция и за осигуряването на достатъчно храна за населението на света.

От гледна точка на ролята на частните фирми в борбата за справяне с тези предизвикателства, Ламбро подчерта двустранния подход, възприет от New Holland, а именно от една страна, да се увеличи ефективността и производителността на земеделската земя. От друга страна, е разширяването на механизираните селскостопански операции чрез обосновани научни решения и специфични машини за местните условия, особено в развиващите се страни и нововъзникващите пазари. В Африка, например, има остра необходимост от модернизиране и механизиране на земеделските дейности, в които в момента са заети около 60% от населението, но осигуряват едва 15% от БВП на континента.

Карло Ламбро разясни и Стратегията Clean Energy Leader® на New Holland, която стартира през 2006 г., и обърна специално внимание на концепцията за енергийно независима ферма – първия пример за независим енергиен цикъл. Тази концепция е формирана върху идеята, че земеделските стопани могат да се освободят от ограниченията на изкопаемите горива чрез използване на техни собствени енергийни източници като слънчева и вятърна енергия или биомаса за генериране на енергия за работата на стопанството и неговите селскостопански машини.

„Това беше една вълнуваща възможност да говоря пред такава висококвалифицирана аудитория, която представлява земеделските производители от целия свят, отбеляза Ламбро. – Горд съм, че можах да споделя проектите и стратегиите на New Holland, които са предназначени да дадат на земеделските производители заслуженото признание, заедно с най-добрите налични технологии за извършване на работата по устойчив и безопасен начин.“

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.